Afbeelding

Kijkje bij de naturisten

Algemeen

Enschede - Nieuwsgierig naar hoe het eraan toegaat op een naturistencamping? Kom dan op zondag 11 juni naar de open dag bij NON Aamsveen aan het Lappenpad. De naturistenvereniging NON Aamsveen doet mee aan de Landelijke Open Dag Naaktrecreatie, geïnitieerd door Naturisten Federatie Nederland (NFN) Open en Bloot. “Van 11.00 tot 16,.00 uur kun je door middel een leuke rondleiding kennis maken met het gezellige terrein. Blijf na de rondleiding gerust nog even langer om te genieten van ons mooie zwembad, een stuk zelfgemaakte pizza uit onze authentieke pizzaoven, een drankje en de heerlijke sauna. Ook voor de kinderen wordt iets leuks georganiseerd! Wil je zwemmen, neem dan wel een handdoek mee. Naast de prettige indrukken en een positieve ervaring ga je naar huis met een leuke NON Aamsveen goodiebag. Onder de bezoekers wordt ook nog een gratis weekend proefkamperen verloot’’, aldus Hans Haveman. “NON Aamsveen heeft bijna 200 leden voor 80 vaste plekken, maar ook leden zonder vaste plek. Ook kan men een vakantie of weekend komen kamperen.”

Er zijn hiervoor bijna 20 tent, caravan en camperplaatsen voor gasten. Ook dagjesmensen zijn welkom om bijvoorbeeld te genieten van het mooie zwembad. Men dient dan wel lid te zijn van de NFN of INF.

De vereniging kent geen beroepskrachten. Alle werkzaamheden, onderhoud en vernieuwingen worden door de eigen leden uitgevoerd. Door deze zelfwerkzaamheid is er een prachtig terrein om te recreëren en zijn er jaarlijks vele tevreden gasten. Veel leden zien wat er moet gebeuren en gaan met elkaar aan de slag. De leden zorgen gezamenlijk voor alle activiteiten en het onderhoud van het terrein. Dat verhoogt ook de saamhorigheid. Marcel Pater, vice-voorzitter: “Ik geniet enorm om zoveel leden enthousiast bezig te zien op onze klusdagen. Iedereen helpt naar eigen kunnen mee met onderhoud van gebouwen, snoeien op het terrein of het verzorgen van een hapje en drankje.” Ook grote projecten worden aangepakt. Marcel: “Vorig jaar hebben we ons prachtige zwembad vernieuwd en dit jaar is de WIFI op het terrein verbeterd. Wat we zelf kunnen als leden doen we zelf en waar nodig met hulp van experts. Ik ben best trots op alles wat we samen voor elkaar krijgen.”

Activiteiten

We genieten op ons eigen plek op de camping of met elkaar. Ons vernieuwde zwembad van 25 meter lang is vaak het middelpunt, evenals het terras en bar in de oude boerderij. Ook de grote sauna wordt veel gebruikt. We hebben gezamenlijke barbecues en eten pizza’s uit een houtgestookte pizzaoven. In de zomer drinken we op zondagochtend gezamenlijk koffie en zijn er elke woensdag pannenkoeken. Er is voor de jeugd een apart jeugdhonk waar ze kunnen chillen, spelletjes doen of films kijken. Voor de kinderen zijn er regelmatig leuke activiteiten, naast de speeltoestellen en trampoline. Voor de sportievelingen zijn er soms gezamenlijke wandelingen en fietstochten, maar ook Kubb en jeu de boules toernooien op het terrein. Er is volop ruimte voor spontane initiatieven, zoals spelletjes-, film= en feestavonden, waaraan iedereen mee kan doen. Wij hopen jullie op 11 juni te mogen verwelkomen.

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 19 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 20 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 20 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo 26 sep., 08:54
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47