<p>De eerste Broamhut is bijna klaar.</p>

De eerste Broamhut is bijna klaar.

(Foto: PR)

Den Broam viert 90-jarig bestaan in het najaar

Buurse - Natuurvriendenhuis Den Broam in Buurse is jarig en heeft de respectabele leeftijd van 90 jaar bereikt. Toch is Den Broam vitaler dan ooit: je kunt in het  doe-het-zelfhotel overnachten, maar ook in een tipi of een Broamhut. Het terrein biedt een fantastische speelruimte in de natuur voor groot en klein.

Op Hemelvaartsdag 14 mei 1931 is de ‘Kleine Den Broam’  geboren, een houten kampeergebouw, neergezet door en voor arbeiders; zij hebben destijds zelf het geld bij elkaar gebracht en eigenhandig de bouw gerealiseerd. Zo hebben zij een plek gecreëerd om een betaalbare vakantie door te brengen. In de loop van de jaren is dit uitgegroeid tot een groot stenen huis met naast een- en tweepersoonskamers ook familiekamers met 4 bedden.

Den Broam wordt nog steeds volledig door vrijwilligers van Nivon gerund. De afgelopen 2 jaar is er heel hard gewerkt aan renovatie en verduurzaming van het huis. Daarnaast zijn nieuwe mogelijkheden om te overnachten in tipi’s of  Broamhutten, allemaal voorzien van 4 bedden, dus zeer geschikt voor gezinnen. De goed geoutilleerde, gemeenschappelijke buitenkeuken maakt het kamperen gemakkelijk en gezellig. 

Speelparadijs

Het grote terrein met bos en speelweiden is flink aangepakt en omgetoverd tot een natuurlijk speelparadijs. Kinderen van alle leeftijden kunnen hun hart ophalen aan klimmen, klauteren, bouwen en nog veel meer. Den Broam is dé plek voor jong en oud, midden in de natuur, eenvoudig en betaalbaar. De feestelijke open dag ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan is uitgesteld tot in het najaar.

Den Broam – Alsteedseweg 73 – 7481 RT   Buurse  tel: 088 0990 975
www.denbroam.nivon.nl / Facebook: Nivon-Natuurvriendenhuis-Den-Broam / Instagram: denbroam

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden