Foto: PR

Ready for Takeoff: nu ook met 5 kilometer!

Enschede - Om nog meer mensen de kans te geven mee te doen aan de Ready for Takeoff 10 km Run van Enschede, is het Fieldlab Evenement – dat op zondag 16 mei op Vliegveld Twenthe wordt georganiseerd – uitgebreid met een 5 km run. Vind je 10 kilometer nog net te ver? Dan kun je je nu ook inschrijven voor 5 kilometer!

Meteen nadat de inschrijving opende voor de 10 km Run van Enschede, stroomden de aanmeldingen binnen. “Eindelijk weer een echte wedstrijd, wat hebben we dat gemist!”, zo klonk het. Tegelijk kreeg de organisatie van Enschede Marathon van diverse kanten het verzoek om tijdens het evenement ook een 5km-wedstrijd te organiseren. Het parcours bestaat uit twee rondes van 5 km. Het was vrij eenvoudig om deze afstand eraan toe te voegen. De 5 km is gepland in de laatste flow van 16.00 uur.

Hapje en drankje

 “Uiteraard willen we als organisatie daar gehoor aan geven”, zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “En dus hebben we besloten dat er op 16 mei ook een 5 km-wedstrijd komt. Iedereen vanaf 12 jaar mag meedoen, dus kun je met je gezin of met je klas deelnemen. En voor bedrijven is het nu veel eenvoudiger om een bedrijventeam samen te stellen.” Omdat alles zich afspeelt in een afgesloten, veilige omgeving, kan er na afloop ‘ouderwets’ gezellig met z’n allen worden nagepraat op het finishplein met een hapje en een drankje.

Veiligheid gewaarborgd 

De veiligheid van de deelnemers wordt op meerdere manieren gewaarborgd. Zo is het afgesloten terrein alleen toegankelijk voor ingeschreven deelnemers die negatief zijn getest. De test is inbegrepen bij de inschrijving en kan worden gedaan in (of in de buurt van) je woonplaats. Daarbij vindt het evenement plaats in de buitenlucht op het uitgestrekte terrein van Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Er zijn geen toeschouwers en deelnemers worden verdeeld over verschillende startgroepen zodat piekdrukte wordt voorkomen. “Bij de inschrijving voor de 10 km kun je kiezen uit diverse starttijden”, legt Melief uit. “En ook goed te weten: mocht het evenement onverhoopt geannuleerd worden of mocht je positief testen, dan krijg je je inschrijfgeld voor de volle 100% terug.”

Fieldlab

Met zowel de 5 km als de 10 km run wordt onder andere onderzocht hoe mensen elkaar ontmoeten en hoe lang dit duurt. Zo moet dit Fieldlab gaan bijdragen aan het uiteindelijke resultaat dat organisatoren weten hoe ze veilig en verantwoord evenementen kunnen organiseren.

Historisch

 Melief noemt het “een voorrecht” dat Enschede Marathon dit evenement mag organiseren. “Ik denk dat we het evenement nu al historisch kunnen noemen, zo bijzonder is het.” Iedere deelnemer krijgt toegang tot een speciale app met alle informatie. En na afloop, in juni, krijgen ze het officiële Marathon Magazine thuisgestuurd met een reportage van de dag. Melief: “Zo heb je een tastbare herinnering aan een unieke ervaring!”

Kijk voor meer informatie op https://www.enschedemarathon.nl/ready-for-take-off/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden