Foto: PR

Historische Stadswandeling’ door oorlogsverleden van Enschede

Enschede - Op 1 april 2020 was het 75 jaar geleden dat Enschede is bevrijd. In de korte periode tussen 1940 en 1945 heeft zich ontzettend veel in Enschede afgespeeld. Het gaat om gebeurtenissen waarvan je ook nu nog de effecten terugziet in de stad. De groep mensen die nog uit eigen ervaring kan vertellen over de oorlog wordt steeds kleiner. Het is belangrijk dat de verhalen en geschiedenis wel voort leven, juist omdat geschiedenis van dichtbij aanspreekt en impact heeft!

Het 4 en 5 mei Comité Enschede is blij en verheugd om stil te kunnen staan bij verhalen uit de oorlogsgeschiedenis van Enschede. Het is namelijk van groot belang dat alle mensen, van jong tot oud, blijven beseffen wat een groot goed vrijheid is. Het was de bedoeling om op 1 april 2020 in groepen een live stadswandeling door de binnenstad te maken. De verhalen die we oorspronkelijk op de Bevrijdingsdag van Enschede middels straattheater wilden uitbeelden zijn de afgelopen weken verteld en voor de camera vastgelegd. Een ieder kan deze beelden natuurlijk thuis bekijken. Wij denken dat het misschien nog wel veel leuker is, om met het gezin of een vriend of vriendin, te gaan wandelen op Bevrijdingsdag of een ander moment in de meivakantie. Op de aangegeven locaties kunnen wandelaars met hun mobiel ‘intunen’ op het bijbehorende verhaal.

Op de route passeert de wandelaar een achttal scenes. Zwaardere thema’s worden afgewisseld met humoristische fragmenten. De wandelroute begint en eindigt bij ‘het EI van Ko’. De route met linkjes naar de opnames is vanaf 4 mei 2021 aan het einde van dag te vinden op https://1twente.nl/ 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden