Foto: PR

Droste Bouwgroep en Newomij realiseren 64 appartementen aan Zuiderval

Enschede - In Enschede wordt een gloednieuw appartementencomplex gebouwd aan de Zuiderval. Van de 64 appartementen voegt vastgoedonderneming Newomij er 56 aan haar portefeuille toe. Op vrijdag 30 april tekenden Newomij en bouwer en ontwikkelaar Droste het koopcontract.

De samenwerking tussen Droste Bouwgroep en Newomij sluit naadloos aan op de acquisitiefocus van de vastgoedonderneming. Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur: “Behalve dat we elkaar gevonden hebben in dit project, hebben wij met elkaar dezelfde ambitie: het vastgoed in Nederland verrijken met betaalbare kwalitatief hoogwaardige woningen.” Ook Floris Droste van Droste Bouwgroep ziet de samenwerking als een succes. “Wij bouwen om het leefplezier te vergroten. Daar is dit object een mooi voorbeeld van. Bovendien verlopen de gesprekken met Newomij erg soepel. We hebben allebei een pragmatische aanpak en zijn erg transparant.”

Ideale ligging

Het complex op de kop van de Zuiderval in Enschede betreft vrije sector appartementen en is ideaal gelegen ten opzichte van de uitvalswegen, centrum en diverse andere voorzieningen. Het ziekenhuis, supermarkten en scholen liggen in de directe omgeving. Je rijdt bovendien in enkele minuten de A35 op. Ook het NS-station is binnen een kwartier lopend te bereiken. De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2023 opgeleverd. De bouw start in september van dit jaar.

Omgeving

In de directe omgeving van de Zuiderval wordt al enkele jaren hard aan de weg getimmerd. Zo is de Zuiderspoorflat onlangs gerealiseerd en staan meer bouwprojecten op stapel, zoals het Janninkkwartier. Met de appartementen aan de Zuiderval ontstaat een mooie aanvulling op het woonaanbod op deze locatie.

Project

De 64 appartementen beschikken over een enigszins verzonken parkeerkelder en een parkeerdek. Het wooncomplex bevat maximaal 9 etages met een ‘toren’ in de knik van het gebouw. Alle verdiepingen zijn met een lift te bereiken en daarmee is het complex ook toegankelijk voor mindervaliden. De appartementen variëren in grootte van 80 tot 90 m2 en beschikken allen over een balkon en een berging. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om over een eigen parkeerplaats te beschikken.

Over Droste Bouwgroep

Droste Bouwgroep bedenkt, ontwikkelt en bouwt duurzame en inspirerende leefomgevingen, in de stad en daarbuiten. De focus ligt op bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden, om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. 

Over Newomij

Newomij is een van de grootste particuliere vastgoedondernemingen van Nederland met ongeveer 85 medewerkers en gevestigd in Naarden. Newomij levert een betekenisvolle bijdrage aan de ontwikkeling, het beheer en onderhoud van Nederlands vastgoed. De focus ligt op kwalitatief vastgoed met een blijvend gewaardeerde, duurzame waarde. Om in te wonen, werken en winkelen. Hiernaast biedt Newomij Financieringen en VvE Beheer en is hierdoor in staat om zelf de regie te voeren en snel te schakelen. Newomij is een solide organisatie en de organisatiecultuur laat zich het beste omschrijven als professioneel, integer en gericht op de lange termijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden