Magda Nij Bijvank
Magda Nij Bijvank (Foto: PR)

Muzikale ode “Dit zijn wij’ voor Geen Moeders

Enschede - Waarbij het merendeel van de vrouwen op 9 mei Moederdag viert, is dat geen geldende regel voor alle vrouwen. Theatermaker en actrice Magda Nij Bijvank speelde al jaren met de gedachte om op deze dag een theaterprogramma te ontwikkelen voor de Geen Moeders. Op 9 mei om 16.00 uur brengt ze live en online vanuit de Kleine Willem in Enschede het programma Geen Moederdag.  

“Geen Moederdag” is een goed gevuld programma over vrouwen die geen moeder zijn. Over diegene die ongewild kinderloos is én over degene die er zelf voor gekozen heeft en alle smaken die ertussen in zitten. Wie zijn deze vrouwen en hoe gaat het met ze? Een gevarieerd programma vol persoonlijke verhalen, optredens en muziek. 

Speciaal voor dit programma is er een Ode geschreven voor de Geen Moeders door singer-songwriter Esther Groenenberg.  

Het nummer “Dit zijn wij” is ontstaan nadat Esther samen met Magda de voorstelling “Held voor 1 dag“ wegens de aanhoudende coronamaatregelen moest annuleren. Esther (wel moeder) hoorde de verhalen van Magda (geen moeder) en wist dat om te buigen naar een treffend lied waarbij de vrouwen zichtbaar worden. Het nummer geeft een boost en is een hart onder de riem aan de vrouwen zonder kinderen. 

Bij het lied is een oproep gedaan voor vrouwen om zich te laten portretteren voor de clip, juist om die zichtbaarheid te creëren. De aandacht hierop was zo groot dat vrouwen uit heel het land hun medewerking verleenden. Het nummer en de bijbehorende clip zijn onderdeel van het programma op 9 mei a.s.  

Tickets voor het online programma zijn gratis en verkrijgbaar via www.wilminktheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden