Samen plezier en doorzetten bij Judosport Oost
Samen plezier en doorzetten bij Judosport Oost (Foto: Richard Snippe)

Judosport Oost zoekt podium als Club van het jaar 2021

Enschede - Tijdens de corona-periode toonde Judosport Oost veerkracht met creatieve oplossingen voor alle beperkingen van het afgelopen jaar. Nu gaat de club de uitdaging aan om het podium te pakken als Club van het jaar 2021.

Al jaren toont Stichting Judosport Oost een betrokken orgaan te zijn en voelt zij de verantwoordelijkheid naar leden, sponsoren, vrijwilligers en de jeugd uit de gemeente. Judoka’s van de club kunnen op verschillende niveaus genieten van het samen trainen, elkaar uitdagen en inspireren. Voor de jonge judoka, wedstrijdjudoka, selectiejudoka, ‘golden oldie’, senior of succesvolle topjudoka die ondertussen elders traint organiseert Judosport Oost activiteiten.

Bestuurslid Benno Kuipers vertelt: ”Door samen door te zetten, elkaar uit te dagen en plezier te hebben in de judosport bouwen judoka’s een band op met elkaar. Voor een aantal groeit het trainen bij Judosport Oost uit tot een succesvolle carrière en er ontstaan vriendschappen voor het leven. We genieten als club wanneer ‘onze’ topjudoka’s terug komen om mee te trainen, gasttrainingen te verzorgen of mee helpen met een georganiseerde activiteit.”

Ook vanaf de eerste corona uitbraak laat de club zien dat zij het belangrijk vindt om de band tussen judoka’s, ouders en vrijwilligers vast te houden tijdens de maatregelen. Kuipers: “Met de nodige creativiteit is het gelukt om trainingen aan te kunnen blijven bieden. Het gezamenlijk plezier en bewegen stond daarbij centraal.”

Uitdagingen

Alle judoka’s werden sinds de eerste lockdown uitgedaagd om in beweging te blijven. Eerst vanuit huis, later werden steeds nieuwe locaties gevonden. De parkeerplaats van het sportcomplex, parken en natuurgebieden, zelfs op de trappen van de UT en Twente Airport. Tijdens de wintertijd werden conditie en kracht op peil gehouden op de voetbalvelden van Victoria. Om het wedstrijdelement erbij te betrekken werden binnen de club een aantal toernooien georganiseerd. Sinds een paar weken kan er weer op de mat getraind worden in de parkeergarage van de Rabobank.

Terugkijkend is de club trots op de getoonde veerkracht tijdens de afgelopen coronatijd en kijken er naar uit om weer deel te nemen aan toernooien en daar met judoka’s podiumplekken te pakken. “We hopen als club ook weer snel de maatschappelijke activiteiten voor Sjors Sportief en de schooljudo weer op te kunnen pakken.”

Met de getoonde inzet, creativiteit en doorzettingsvermogen van het afgelopen jaar wil Judosport Oost ook graag het podium pakken voor de verkiezing Club van het jaar 2021. Daarvoor heeft de club jouw stem nodig. Stem mee via www.clubvanhetjaar.nl, stemmen kan tot 24 mei, en help Judosport Oost mee om actief elkaar en de jeugd uit Enschede te blijven inspireren en uitdagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden