Foto: PR

Kruiwagenrace op college Zuid

Enschede - Als start van de meivakantie hebben de leerlingen op college Zuid afgelopen vrijdag een kruiwagenrace georganiseerd. Als onderdeel van internationalisering hebben de leerlingen deze race georganiseerd om de Engelse feestdag van St. George te vieren. In Engeland wordt de race traditioneel gehouden ter nagedachtenis van de patroonheilige. 

Docent Engels Richard Millar: “Op Zuid staat internationalisering hoog op de agenda. De leerlingen van onze tweetalige afdeling organiseren op meerdere momenten van het jaar leuke activiteiten. De zogeheten Wheelbarrow Race is daar een van. Uiteraard doen wij als docenten ook mee met ons eigen team. Deze race is mij als Engelsman erg bekend en het is leuk om te zien dat de leerlingen hier zo fanatiek mee zijn.”

Leerlingen van verschillende Houses gingen vervolgens met elkaar de strijd aan voor de felbegeerde titel. De winnaar kreeg een zogeheten House Point. De leerlingen kunnen door het jaar heen deze punten verzamelen. Aan het einde van het jaar wint de House met de meeste punten een leuke prijs. Millar: “Wij werken volgens het Britse schoolsysteem met Houses. Leerlingen worden ieder jaar ingedeeld in een House. Er zijn vier Houses: Great Britain, Ireland, South Africa en Canada. Het voelt een beetje als Harry Potter.” 

“Corona maakt het moeilijk om leuke activiteiten te organiseren. We zijn blij dat we dit op een goede en veilige manier hebben kunnen organiseren. Daarnaast is het een mooie start van de meivakantie. Al helemaal voor de winnaars dit jaar: Ireland!”, aldus Millar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden