De familie Vegter.
De familie Vegter. Foto:

Vegter Jeans mode: al 65 jaar lang topservice!

Algemeen

Vegter Jeans is niet zomaar een kledingwinkel; het mag met recht een instituut genoemd worden. Opgericht in 1958 door Hein en Elie Vegter en nog steeds in handen van deze familie. Dit jaar vieren zij het 65-jarig bestaan van het bedrijf. Hoewel er sinds de oprichting veel veranderd is, is de service en gemoedelijkheid nog steeds een belangrijk onderdeel.

ENSCHEDE - Dat een bedrijf als Vegter Jeans zo’n lange geschiedenis heeft is zeker bijzonder. Dan doe je toch iets goeds als ondernemer. Door de jaren heen wist men een trouwe klantenkring op te bouwen met de uitstekende service en het betaalbare assortiment. Tegenwoordig komen de kleinkinderen van de eerste klanten langs om hun kleding te kopen.

Alle drie de generaties van de familie Vegter zijn tegenwoordig betrokken bij de winkel: oma Elie woont er boven, vader Job werkt er al van kinds af aan en de kleinkinderen Jamie en Bas zijn inmiddels ook al enkele jaren actief in het bedrijf. Elke generatie heeft zo zijn eigen tijdperk meegemaakt en uitdagingen gekend. Waar Vegter Jeans ooit begon als productiebedrijf met een piepklein eigen winkeltje en confectieatelier verschoof dit gaandeweg meer en meer naar de verkoop. Tegenwoordig maakt men niet zelf meer de kleding zoals vroeger, maar het confectieatelier bestaat nog steeds. Wie er jeans of pantalons koopt kan ze gelijk op maat laten maken. Klaar terwijl u wacht. Een stukje service waar je bij de gemiddelde kledingwinkel niet bepaald op hoeft te rekenen...

Jamie en Bas Vegter kwamen allebei op hun eigen manier terug bij het familiebedrijf. Jamie, 28 jaar, had naar eigen zeggen al vroeg de ambitie om de zaak in te gaan. Wel ging zij eerst vijf jaar aan de slag bij Kruidvat; om elders de kunst af te kijken en haar eigen draai te kunnen vinden. Toen tante Edith ongeneeslijk ziek werd in 2020 ging Jamie werken bij het familiebedrijf.

Bas, inmiddels 34, is al ruim 15 jaar werkzaam in de winkel. Voor hem was dit aanvankelijk nooit de bedoeling. Hij ging de opleiding small business doen en deed voor een schoolopdracht een klantenonderzoek en bleef tóch plakken in de winkel. Hij runde ook korte tijd de outlet die Vegter Jeans had in het centrum. Tegenwoordig ligt de focus weer echt bij dé winkel aan de Lonnekerbrugstraat.

Voor Jamie is het klantencontact het leukste aspect van het werk. “We hebben de afgelopen jaren veel ingezet op het verjongen van de collectie, met name voor de dames. Je moet immers ook echt meebewegen met de mode om hen van een goed advies te voorzien. Ook de inkoop blijft een van de leukste dingen om te doen.” Naast de verkoop zette Bas zich ook in voor een stukje professionalisering van het bedrijf. “Zo ben ik ook druk bezig met de boekhouding; we hebben alles nu digitaal gemaakt. Vroeger gebeurde dit nog allemaal met briefjes.”

De opkomst van internet en social media had ook voor een bedrijf als Vegter een zekere impact. Zo maakt men wel gebruik van Facebook, maar veel minder via Instagram. Een bewuste keuze, zo benadrukt Bas: “We richten ons bijvoorbeeld niet op de écht jonge jeugd via kanalen als Instagram. Zij zijn heel merkgebonden, waar onze insteek vooral is op betaalbare kleding van een kleiner aantal kwaliteitsmerken.” Zo voert de winkel onder andere merken als Angels jeans, Tom Tailor, Baileys en Fellows United. Een duidelijk kwaliteitsverschil met het snelle ‘fast fashion’; goedkope wegwerpkleding die als modieuze eendagsvlieg fungeert.

Beide zijn het er over eens dat naast de kwaliteit van de collectie en de scherpe prijzen vooral de service en sfeer Vegter Jeans uniek maken: mensen komen voor het goede advies, de informele sfeer en het gegeven dat ze weer met een leuke, betaalbare outfit naar huis gaan. Hoewel Vegter Jeans ook een webshop heeft, zien Bas en Jamie zeker een goede toekomst voor de fysieke winkel. Bij de klanten zelf is er wel een verschil tussen de dames en heren: de dames nemen graag de tijd om enkele nieuwe outfits te proberen, de heren komen vooral voor de praktische, no-nonsense benadering om gewoon een mooie, goed passende outfit te kopen.


Om het 65-jarig jubileum te vieren houdt Vegter Jeans op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni een feestweekend met alle klanten. Met diverse scherpe aanbiedingen, gratis artikelen en leuke winacties.

Hoe het modebeeld of de winkelstraat ook gaat veranderen, één ding zal zeker zijn: Vegter Jeans blijft ook in de toekomst een vertrouwd adres voor alle vaste klanten. Ook bij de nieuwste generatie Vegter zijn zij in goede handen! Vegter Jeans is gevestigd aan de Lonnekerbrugstraat 89 in Enschede. Maandag tot en met zaterdag dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk ook op: www.vegterjeans.nl

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 19 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 19 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo gisteren
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47