<p>Van 26 tot en met 30 mei vindt de eerste editie van de Dutch Innovation Days plaats.</p>

Van 26 tot en met 30 mei vindt de eerste editie van de Dutch Innovation Days plaats.

(Foto: Lieke Nijhuis)

Dutch Innovation Days, het vijfdaagse innovatiefestival in Enschede

Van 26 tot en met 30 mei vindt de eerste editie van de Dutch Innovation Days plaats. Het vijfdaagse innovatiefestival in Enschede barst van de innovatie, inspiratie, eye candy en interactieve tentoonstellingen.

Hoe dan? Deze ene vraag staat centraal tijdens de Dutch Innovation Days, oftewel ‘DID’; How DID they do that? Hoe komen innovaties echt tot stand? Waarom mislukken sommige briljante ideeën? Hoe komt het dat zoveel iconische Nederlandse pioniers in Enschede gewoond en/of gestudeerd hebben? Hoe kom je bij Steve Jobs op de koffie? En hoe komen de aan de tekentafel bedachte innovaties uiteindelijk bij jou thuis?

The city as a playground

DID21 speelt zich van woensdag t/m vrijdag voornamelijk online af. De zaterdag is grotendeels fysiek op meerdere locaties in Enschede, met als epicentrum WARP Technopolis en het Stationsplein. De expo’s, challenges, experiences en workspaces vinden plaats bij o.a. Digital Chef, INC,IDC, Rijksmuseum Twenthe, Museumfabriek, Concordia en meer.

Programma

Op woensdag 26 mei vindt de kick-off plaats met o.a. Daan Roosegaarde. Namens de Technologie Kring Twente (TKT) geeft Daan een masterclass ‘Landscapes of the Future’, waarin hij je een futuristische kijk op de alledaagse werkelijkheid biedt.

Donderdag 27 en vrijdag 28 mei zitten vol met inspirerende talks van o.a. de uitvinder van de WiFi, de grondlegger van YouTube en de ontwerpster van de ‘mind-reading dress, Q&A’s, waanzinnig entertainment en toegang tot een hoogwaardig netwerk van ondernemers, opleiders, overheden en innovatieve talenten. Deel en verrijk je kennis, interacteer en verbind met energieke en nieuwsgierige professionals.

Create Tomorrow

Aanvullend brengt Create Tomorrow, als onderdeel van de Dutch Innovation Days, studenten en innovatieve bedrijven op donderdag en vrijdag online samen om deel te nemen aan een indrukwekkende online denktank.

Ontdekkingstocht

Op zaterdag kunnen vrienden en families op ontdekkingstocht en op een bijzondere manier ervaren hoe innovaties ontstaan, ontdekken wat er nodig is om een revolutionair idee in alle huiskamers te krijgen en spelen met innovaties die laten zien hoe we ons in de toekomst kleden, voortbewegen, gezond blijven en hoe we wonen en werken.

Bezoek de Innovation Floor en de GOGBOT Preview in WARP Technopolis met interactieve installaties, DIY-technologie, instagrammable exposities en nog veel meer. Innovaties van Nederlandse bodem vind je terug in galeries, bioscopen, musea, labs en nog veel meer bijzondere plekken in Enschede.

Online en fysiek waar mogelijk

De Dutch Innovation Days vindt deels plaats in een geweldige online omgeving waar je wordt ondergedompeld in creativiteit, technologie en innovatie. Als het RIVM groen licht geeft, dan vindt er een fysieke meet en greet plaats, zodat de DID’ers elkaar ook fysiek kunnen ontmoeten.

Zaterdag 29 mei is de dag dat de meeste activiteiten fysiek zijn ingericht, met Enschede als host om technologie, creativiteit en innovaties te ontdekken. Het uitgangspunt is: fysiek waar mogelijk en online als het veiliger is. De zaterdag wordt in ieder geval een onvergetelijke dag voor jong en oud vol met inspiratie en interactieve tentoonstellingen.

Tickets

Tickets voor de donderdag, vrijdag en de zaterdag zijn verkrijgbaar via www.did21.nl. Hier vind je ook het volledige programma voor alle vijf de dagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden