Foto: PR

MaakMeeMaand |Onlineprogramma in mei & fysiek zomerprogramma

Enschede - Naar aanleiding van de persconferentie of 13 april heeft Tetem, de organisator van de MaakMeeMaand, besloten om de fysieke Maakdagen die in mei - in elke Twentse gemeente - georganiseerd worden te verplaatsen naar juli, augustus en september. Met de samenwerkingspartners zijn alternatieve activiteiten ontwikkeld in de vorm van een uitdagende online programma. De MaakMeeMaand start in mei online en gaat dan fysiek verder in de zomer!

Deze periode staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Ontdek alleen of samen met vrienden, familie of collega’s de nieuwste technieken en creatieve uitvindingen. Creëer je eigen Maak Experience in mei met activiteiten uit het @Home programma en het online programma in Tetem. En dompel je deze zomer onder in een nieuwe maakwereld tijdens de kleinschalige Maakdagen in een van de 14 Twentse gemeenten.

Uitdagend programma in mei - online

Kinderen t/m 15 jaar ontdekken vanuit huis de nieuwste Make-It@Home techniek-kits of volgen samen met een labcoach een online KidsLab maak- en ontwerpworkshop. Zo kun je in de meivakantie een sticker ontwerpen voor je mobiel, een mini-escaperoom bouwen of meedoen aan de mediaquiz. Maar ook jongeren en volwassenen duiken in een digitale maakwereld. Probeer bijvoorbeeld binnen 60 minuten te ontsnappen uit de digitale escaperoom ‘I want to delete it all, but not now’. Of graaf in een interactieve zandbak zelf een meanderende rivier, maak je eigen bergen en zie wat dat doet met het landschap. Inclusief waterproefjes waardoor je ervaart waar Waterschap Vechtstromen allemaal voor zorgt in jouw omgeving. Ontdek het allemaal!

Maakdagen in Enschede - fysiek zomerprogramma

In juli, augustus en september worden in alle 14 Twentse gemeenten één of meerdere Maakdagen georganiseerd. In Enschede vinden deze plaats bij Bibliotheek Enschede (Centrum, Glanerbrug, Stadsveld, Zuid), de MuseumFabriek en het Wilminktheater. Een Maak Experience van ruim twee uur waarin je – in vaste tijdsloten - allerlei uitdagende maak- en programmeerworkshops kunt volgen. Leer bijvoorbeeld programmeren met robot Cubetto of huisrobot Homey, ga aan de slag met 3D pennen, bouw een lichtpiano of ontdek een virtuele wereld via een VR bril. Vanaf 1 juni worden de data van alle Maakdagen gecommuniceerd. Vanaf die datum is het ook mogelijk tickets te bestellen.

Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Enschede deze zomer!

Programma

Bekijk het complete programma via tetem.nl/maakmeemaand. De ticketverkoop voor de Maakdagen in Enschede start op 1 juni. Tickets* voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar: € 2 p.p. en voor volwassenen € 3 p.p.

* Alleen voor de Maakdagen heb je een ticket nodig. Deelname aan het online programma is gratis (voor materiaal zoals een techniek-kits kan een kleine bijdrage gevraagd worden).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden