Bakkers van de Salviastraat
Bakkers van de Salviastraat (Foto: Ramon Nijhuis)

Van je buren een gebakje! Hele Salviastraat bakt mee

Enschede - In maart hebben twee buurvrouwen uit de Salviastraat voor de hele straat gebakjes gebakken en rondgedeeld. Gewoon een steuntje in de rug in deze nare tijden was één boodschap aan de buurtbewoners. De andere boodschap was eigenlijk een oproep. “Bak met ons mee voor een goed doel”. De twee dames hebben zulke leuke en warme reacties ontvangen dat er al snel een vervolg kon worden gegeven aan dit leuke initiatief. 

Voor de zorglocaties van Liberein,  Het Florapark en Klaaskateplein, werden plannen gemaakt om de bewoners te voorzien van een gebakje. Ook daar was het enthousiasme groot voor de plannen van de Salviastraat. Verschillende winkeliers, Pinna en Het Backhuys, hebben, naast het wijkbudget van JIJ Maakt de Buurt!, ook hun bijdrage geleverd. “Hartverwarmend om ook daar die betrokkenheid te zien” aldus de dames. 

400 gebakjes

Ook het doel werd flink opgeschroefd naar 400 gebakjes en samen met 11 andere enthousiaste bakkers konden afgelopen weekend wederom de ovens worden opgewarmd. Door het enthousiasme van alle bakkers werden er zelfs meer dan 500 taartjes gebakken. “Wat ook leuk is om te zien is dat je elkaar beter leert kennen, ondanks dat je in de zelfde straat woont leef je soms toch langs elkaar heen”, aldus Colette. “De logistiek van het inpakken, koelen en vervoeren is toch ook een dingetje. Daar kom je wel achter als je eenmaal gaat inpakken”, vult Manon haar buurvrouw aan. 

Maar uiteindelijk is alles gelukt en werden de bewoners van het Florapark en Klaaskateplein maandagochtend verblijd met een eigen gebakken gebakje van de Salviastraat. “Hier doe je het toch allemaal voor”, zegt Silvia, bakker én werkzaam op één van de zorglocaties. De dames kijken met veel plezier terug op hun project. “Een goede buur is beter dan een verre vriend! Het is wellicht een cliché maar het is toch echt zo”, lacht Manon. “Daarom is een initiatief als Jij maakt de buurt zo belangrijk”, vult Colette aan. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden