Katell
Katell (Foto: Iwan de Brabander)

We Want More Katell op het podium en dat krijgen we

Enschede - De Frans-Nederlandse zangeres Katell, finalist in het SBS-programma We Want More, zingt zondag 25 april via een gratis livestream vanuit het Wilminktheater haar publiek toe. “Eindelijk weer samen met mijn bandleden muziek maken.”   

Katell Chevalier ging na haar vertrek uit Parijs in 2006 naar het conservatorium in Enschede. Na haar afstuderen bracht ze meerdere platen uit, zoals Emmène-moi, vertaalde ze Nederlandse liedjes naar het Frans, zoals het nummer Brabant van Guus Meeuwis en deed ze mee aan The Voice of Holland. En nu staat ze dus in één maand in zowel de finale van We Want More als op het podium in de stad waar het allemaal begon. De overeenkomst tussen deze podia? ,,Dat ik weer gezellig met mijn bandleden op het podium mag spelen en mijn ei kwijt kan.”

 Ze houdt van haar jongens als van haar familie, zoveel is duidelijk. Bovendien kan ze muzikaal niet zonder hen. Pianist Mathijs van Til, violist Sietse van Gorkom, contrabassist Pieter Althuis en accordeonist Dirk Overbeek dragen haar stem, zo omschrijft Katell haar band met hen. “Het is wel vreemd om weer te mogen spelen, maar ik heb het heel erg gemist”, zegt Katell. ,,We zijn gezellig vanouds een hok in gegaan om te repeteren. Wij hebben er heel veel zin in.”

 Visuele elementen

Voor de livestream is het nog zoeken. “We kijken naar de technische mogelijkheden om met het publiek te interacteren. We wilden eerst praten met de mensen, maar door de vertraging op de lijn wordt dat het niet.” Wat wel vaststaat is een experiment met visuele elementen. “Dat doen we in samenwerking met BrotherTill. Het ziet er erg spannend uit al.”

 Het liefst staat Katell weer zo snel mogelijk voor een zaal met echte mensen. In het najaar staat haar theatertour ‘Retour Amsterdam-Paris’. Daarvoor vertaalde ze Nederlandse liedjes naar het Frans en vica versa. ,,Met talen spelen vind ik heerlijk. Frans is poëtisch en passievol. Nederlands is direct en gewoon lekker duidelijk. Juist door dat verschil in talen, krijgen die liedjes iets nieuws.”  

De gratis livestream is te bekijken op 25 april om 20:00 uur via www.wilminktheater.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden