Vijftien jaar bestaat de 3JS. Aan stoppen denken ze niet: ''Als de creativiteit er nog is en ook de drang naar het schrijven en opnemen van nieuwe liedjes, dan zit het nog goed.''
Vijftien jaar bestaat de 3JS. Aan stoppen denken ze niet: ''Als de creativiteit er nog is en ook de drang naar het schrijven en opnemen van nieuwe liedjes, dan zit het nog goed.''

Voor 3JS is vijftien jaar niet meer dan een tussenstap

Algemeen

Waar de ene Volendamse act (Nick & Simon) er na ruim vijftien jaar een eind aan maakt, viert de 3JS juist een muzikaal feestje vanwege het bereiken van die mijlpaal. Woensdag 24 mei staan Jan Dulles, Jaap Kwakman en Robin Küller met nieuwe en oude muziek en de bijbehorende verhalen in het Wilminktheater in Enschede.

ENSCHEDE - Het afscheid van Nick & Simon gaf de plaatsgenoten overigens wel stof tot nadenken. ‘’Gaan wij ooit stoppen? We denken van niet, maar we zijn allemaal maar mensen’’, schreven ze daarover. ‘’Wat belangrijk is, is het creatieve proces. Als de creativiteit er nog is en ook de drang naar het schrijven en opnemen van nieuwe liedjes, dan zit het nog goed.’’

Maar ook het publiek speelt natuurlijk een grote rol. ‘’Als de mensen nog blijven komen naar de shows, blijft het nog altijd fijn om het land te doorkruisen. Al hebben we dat rondje al zó vaak gedaan. Het blijft leuk. En we vinden het nog altijd niet vanzelfsprekend dat er zoveel mensen komen kijken. 15 jaar 3JS, het beste moet nog komen, dát is de spirit’, aldus de muzikanten, die vaak en met veel succes (U2-tour) in de Nederlandse en Vlaamse theaters staan, waar hun wat folky popmuziek extra goed lijkt te passen.

En dus spelen de drie, die sinds het vertrek van gitarist Jan de Witte en zijn vervanging door Robin Küller geen drie ‘J’s’ meer zijn, nog tot de zomervakantie hun programma met muziek uit de afgelopen vijftien jaar. Muziek van hun tien studioplaten én muziek van het nieuwe album van de Volendamse band, dat (op 9 juni) min of meer aan het einde van de tour verschijnt. Het heet Mooie Tijden en is de opvolger van De aard van het Beest uit 2020. Er zijn inmiddels twee singles van de plaat verschenen, waarvan Als je haar ziet de meest recente is.

Scapino Ballet

ENSCHEDE - Ook al zo’n leuke avond, maar dan in een heel andere genre, is Two Tales van het Scapino Ballet. In?deze dansvoorstelling vertellen jonge opkomende dansmakers op zaterdag 20 mei in het Wilminktheater indringende verhalen met stevige wortels in de overleveringen en gebruiken van hun geboortegrond. 

Choreografenduo Danae & Dionysios maakt het indringende dansstuk Free at Last en choreograaf Erika Silgoner creeert met The Mourning een liefdesverhaal, klucht en tragedie in een.

Volendams trio op woensdag 24 mei naar het Wilminktheater

door de redactie

Meer informatie

Zowel het concert van de 3JS op woensdag 24 mei als de dansvoorstelling van het Scapino Ballet op zaterdag 20 mei beginnen om 20.00 uur. Voor kaarten:

www.wilminktheater.nl

Afbeelding
Expositie Connect-U 6 uur geleden
Afbeelding
Nog één klus verwijderd van Europees voetbal 6 uur geleden
Afbeelding
Femke Bol is dé ster bij de FBK Games 7 uur geleden
Afbeelding
Harmonie als dé zomerse theaterverrassing in Twente 5 jun., 11:10
Afbeelding
Tweede voorstelling Twintigers aan Z 4 jun., 10:13
Afbeelding
AC Tion viert 75-jarig bestaan met reünie 3 jun., 14:35
Afbeelding
Snoei kastanjebomen 3 jun., 11:15
Afbeelding
Expositie Malte Bruns en Inge Meijer 2 jun., 17:31