<p>Leerling van de ArtEZ Vooropleiding Dans Enschede Sietse Hoevink, in Concordia. Foto: B. Holtmann</p>

Leerling van de ArtEZ Vooropleiding Dans Enschede Sietse Hoevink, in Concordia. Foto: B. Holtmann

ArtEZ Vooropleiding Dans breidt uit met derde locatie in Enschede

Enschede - De vooropleiding dans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede is vanaf schooljaar 2021-2022 officieel de derde locatie van ArtEZ Vooropleiding Dans. Naast de bestaande locaties in Arnhem en Venlo wordt met de komst van Enschede de gehele regio Zuid-Oost Nederland bediend. De ArtEZ Vooropleiding Dans stelt jonge dansers vanaf groep 7 in staat om school te combineren met professioneel dansonderwijs.

Vorig jaar vierde de vooropleiding in Enschede haar 60-jarig bestaan, al die jaren zijn zij een springplank geweest voor talentvolle dansers in Overijssel, aldus coördinator Tess Lucassen. Sinds lange tijd was er al een convenant met ArtEZ, nu is er naar aanleiding van de hernieuwde DaMu-licentie een hechte samenwerking ontstaan.

Meer interactie

Met deze samenwerking hoopt ArtEZ Vooropleiding Dans Kottenpark meer interactie te creëren tussen de vooropleidingen en de bacheloropleidingen van ArtEZ. “Zo hebben we een eerste online stagedag gehad en een voorauditie. Op deze manier worden onze leerlingen beter bekend met het reilen en zeilen van een bacheloropleiding en wat er van ze verwacht wordt. Voor ons team is het fijn om met locaties Arnhem en Venlo te kunnen sparren en van elkaar te kunnen leren. Tevens worden we via deze weg duidelijker zichtbaar voor nieuwe studenten”, legt Tess uit.

Toekomstvisie

Gezamenlijk wordt er door de drie coördinatoren Tess (Enschede), Anne Bos (Arnhem) en Myrthe van Opstal (Venlo) gewerkt aan toekomstvisie en hopen ze met de samenwerking nieuw danstalent nog beter te kunnen begeleiden op weg naar een professionele danscarrière.

Meer weten over de Vooropleiding Dans in Enschede? Bekijk de opleiding op de website:

www.artez.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden