<p>Dit gebeurt er met uw ingeleverde kleding en schoenen.</p>

Dit gebeurt er met uw ingeleverde kleding en schoenen.

(Foto: samskledingactie.nl)

Voorjaarsactie Sam’s Kledingactie bestemd voor Congo

Enschede - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie inzamelingen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan de democratische republiek Congo voor betere leeromstandigheden voor schoolkinderen. Op zaterdag 1 mei kunt u in Enschede uw herdraagbare kleding en schoenen inleveren bij de Sint Jan Kerk. De vrijwilligers zijn dan van 10.00-12.00 uur aanwezig om de goederen -geheel coronaproof- in ontvangst te nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

De Democratische Republiek Congo (DRC), worstelt al jaren met de gevolgen van extreme armoede en continue oplaaiende conflicten. Hierdoor gaan veel kinderen niet naar de basisschool. Het grootste deel van hen is meisje. Gebrek aan geld is de belangrijkste oorzaak. Vooral meisjes worden vaak thuisgehouden. Daarbij zijn de omstandigheden op de scholen zoals gebrek aan bankjes en sanitaire voorzieningen ook een belangrijke reden om de school te stoppen.

De basisschool is de basis voor de toekomst, dat geldt voor elk kind, jongens én meisjes. Inmiddels is het wereldwijd en door verschillende onderzoeken bewezen: kinderen die hun school afmaken, hebben later meer kans op een beter betaalde baan, trouwen op latere leeftijd en krijgen een gezonder gezin. Bovendien sturen zij hun kinderen -zoons én dochters-vaak ook naar school en gaan ook zij daarmee een betere toekomst tegemoet.

Onderwijs

Onderwijs is de sleutel tot positieve verandering. Samen met de gemeenschappen in onder andere de stad Kananga, in de provincie Kasaï Centraal, zal Cordaid in totaal 25 scholen en klaslokalen renoveren en worden waterpunten en sanitaire voorzieningen aangelegd. Wat cijfers: 5,2 miljoen kinderen in DRC gaan niet naar school. Bijna 3 op de 10 meisjes in DRC maken de basisschool niet af. 42% van kinderen in de provincie Kasai Centraal is nooit naar school geweest De beoogde verbeteringen zijn: 25 scholen renoveren door het opknappen van klaslokalen, aanschaf van schoolborden en bankjes, en het bouwen van latrines.

Voor meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie zie www.samskledingactie.nl
Uw gebruikte kleding en schoenen in dichte plastic zakken is welkom op zaterdag 1 mei 2021, 10-12 uur Sint Jan Kerk, Haaksbergerstraat 251 Enschede

handenwassen.blogspot.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden