Pakhuis Oost over “Dragen wijkbudgetten bij aan de betrokkenheid van bewoners bij hun wijk”?

Verschillende steden, waaronder Enschede, werken al jaren met wijkbudgetten. Hiermee kunnen inwoners bij hun wijkorganen geld vragen voor de organisatie van activiteiten of het ontwikkelen van voorzieningen. Het doel ervan is het versterken van de betrokkenheid van bewoners bij hun buurt, waardoor er een betere sociale samenhang ontstaat en de leefbaarheid van de buurt wordt vergroot.

Wat valt er nu te zeggen over de opbrengsten ervan? Voldoet het instrument aan zijn bedoelingen? Bemoeien inderdaad meer mensen zich met hun woonomgeving? Wordt de samenhang in de wijk erdoor bevorderd? En verbetert de leefbaarheid hierdoor? Wat zijn de successen? Waar gaat het moeizaam? Hoe kom je tot de keuze om bepaalde zaken wel of niet te honoreren? Wat valt ervan te leren voor de toekomst? Moet de regeling zo blijven of moet die worden aangepast?

Op woensdag 28 april 2021, van 20.00 - 21.00 uur, bieden we een online-podium aan een aantal vertegenwoordigers van wijkorganen in Enschede om hun ervaringen hiermee te laten horen. Met vertegenwoordigers van drie wijken met uiteenlopende ervaringen en de gemeente Enschede: Agnes van Baal (Wijkraad Wesselerbrink), Martin van Rijs (wijkplatform Deppenbroek), Eric Dogger (wijkbudgetcommissie Stadsveld) en Jeffrey Brinkman, beleidsadviseur gemeente Enschede. Het publiek kan zich in het gesprek mengen via de chatfunctie van Zoom.

Het geheel wordt geleid door Lidy Noorman en Bert ter Horst van coöperatie Twentse Noabers https://www.twentsenoabers.nl/

Deelname is gratis. Opgave via de site van Pakhuis Oost https://www.pakhuis-oost.nl/ of stuur een mail naar info@pakhuis-oost.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden