Moeder mag weer boodschappen brengen!

Mensen die een bijstandsuitkering hebben kunnen worden gekort als zij incidenteel giften ontvangen voor dagelijkse levensbehoeften, zoals boodschappen. Een moeder die af en toe wat boodschappen betaald kan de reden zijn dat de dochter gekort wordt op de uitkering. 

Het beleid hieromtrent verschilt per gemeente. Omdat op 25 februari 2021 in de Tweede Kamer op initiatief van de SP een motie is aangenomen waarin gesteld wordt dat mensen in de bijstand niet direct op hun uitkering gekort dienen te worden voor het ontvangen van giften zoals boodschappen vond de SP Enschede het tijd om dit ook in Enschede aanhangig te maken.  

Fractievoorzitter SP Piet van Ek: “Vanuit de samenleving wordt ook ondersteuning in dagelijkse levensbehoeften gegeven in de vorm van voedselpakketten van de Voedselbank. Maar als familie af en toe bij springt word je weggezet als fraudeur”.  

De motie in Enschede draagt het college op om inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen een vrijstelling te geven van maximaal € 1200 per jaar voor incidentele giften voor dagelijkse levensbehoeften. De motie werd afgelopen maandag in de raadsvergadering unaniem aangenomen door het college. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden