<p>De debuut EP &#39;All is quiet&#39; van The Vain Travail verschijnt op 9 april.&nbsp;</p>

De debuut EP 'All is quiet' van The Vain Travail verschijnt op 9 april. 

(Foto: PR)

Debuut EP ‘All is quiet’ van The Vain Travail komt uit op 9 april

Enschede - The Vain Travail debuteert op vrijdag 9 april met de EP ‘All is quiet’. Deze bestaat uit vier tracks, met als single ‘Do you see the sun?’. De EP neemt je mee in het hoofd van het hoofdpersonage die wakker is geworden in een vreemde wereld. Is er een ramp gebeurd? Is hij verlaten? Zijn alle zekerheden in zijn leven weggevallen? Het gevoel van derealisatie en rouw loopt als een rode draad door het werk van The Vain Travail. Troost of berusting zijn gelukkig nooit ver weg.

De bandleden zijn menig muziekliefhebber niet onbekend; ze staan namelijk bij een grote diversiteit aan artiesten, bands en projecten op het podium. Tussen al die drukke tourschema’s door werkten ze al twee jaar aan The Vain Travail. Wiens naam ze hebben te danken aan het beroemde 16e -eeuwse gedicht “Whoso list to hunt” van sir Thomas Wyatt, over de vergeefse jacht op een geliefde.

In die twee jaar kwamen ze welgeteld geen enkele keer met z’n allen samen. Ze hielden met twee of drie leden tegelijk schrijf- en opnamesessies, stuurden elkaar ideeën op en vulden elkaar aan vanuit hun eigen studio’s. Ondertussen stond de teller op twaalf veelbelovende demo’s, die mogelijk samen een conceptalbum zouden kunnen vormen. Maar toen kwam Corona. De hele muzieksector kwam krakend tot stilstand. The Vain Travail niet. Nu er toch geen brood meer te verdienen was, was er weer tijd voor het vergeefse schone. De werkwijze veranderde niet. De intensiteit wel. Met als resultaat deze EP, die november wordt opgevolgd door een volledig nieuw album.

Bizar accuraat beschreven

De teksten voor de EP waren al geschreven toen Corona losbarstte, en toen bleek hoe bizar accuraat de nieuwe wereld, het absurde nieuwe normaal, in de liedjes werd beschreven. De verlaten straten en het rondhangende onheil van ‘All is quiet’, de verwarring over dat de wereld gewoon doordraait nadat alles is ingestort van ‘I must be dreaming’, het licht aan het eind van de tunnel en de geduldige berusting van ‘I’d be dancing’ en de hoop na bange tijden van ‘Do you see the sun?’.

The Vain Travail bestaat uit:
Dirk Schreuders (o.a. Bertolf, Her Majesty) op bas en zang,
Jonas Pap (o.a. Red Limo String Quartet, Sevdaliza) op cello,
Dave Menkehorst (o.a. Henny Vrienten, Helge Slikker/Polar) op drums en zang,
Len van de Laak (o.a. Sandra van Nieuwland, Navarone) op toetsen, synths en samples,
Arthur Adam ten Cate, (o.a. singer-songwriter en filosofieleraar) op gitaar en zang

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden