Enschedese Zangers Bond is ter ziele

Enschede - In 1932 werd de Enschedese Zangers Bond opgericht, een doorgeefluik van de Gemeente Enschede. Het doel was om koren die aangesloten waren te voorzien van subsidie. Steeds meer koren werden opgericht en kwamen hiervoor in aanmerking. Nu de afdeling cultuur van de Gemeente Enschede dit heeft overgenomen is de zangersbond overbodig geworden en heeft het bestuur besloten de bond per 31 maart op te heffen..

''Vele jaren hebben wij ons als vrijwilliger bestuursleden ingezet voor de aangesloten koren, om te zorgen dat ze voorzien werden van subsidie om de kosten te beheren en tevens om concerten te organiseren op verschillende locaties. Ook als bestuur hebben wij concerten bezocht waarvoor we werden uitgenodigd, dit was een regel die men moest handhaven met betrekking tot de subsidie'', zo laat het plaatselijk bondsbestuur weten..

''Er waren geregeld jubilarissen bij koren waar wij als bestuurder voor werden uitgenodigd. De gehuldigde leden werden beloond met een pen met inscriptie en een boeket bloemen. Maar dit alles is verleden tijd. Wij zijn dus nu overbodig, de Gemeente Enschede neemt alleen de subsidies over voor alle plaatselijke verenigingen en geen huldigingen. Het aanvragen van subsidie is wat ingewikkelder geworden want met dient aan drie punten te voldoen: innovatie, talentontwikkeling en samenwerking.

Wij kijken terug op een mooie tijd van besturen en de leuke contacten die zijn ontstaan bij de koren. Dit was te merken toen we bekend maakten dat de subsidie overgenomen werd door de Gemeente Enschede. We hebben vele leuke reacties ontvangen van de bestuurders en koren. Helaas hebben we geen afscheidsreceptie kunnen houden met de koorbesturen zoals ook de laatste algemene ledenvergadering niet kon plaats vinden vanwege de coronamaatregelen.''

Het bestuur Enschedese Zangers Bond werd gevormd door voorzitter Truus Kamphuis-Heerdink, penningmeester Gienus Broeksema, secretaris Ans Broen-Snel en de bestuursleden Bertus Schotmeyer en Gerard Oving. Alle bestuurders zijn lid van een koor en blijven betrokken bij het zingen in Enschede.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden