Foto: PR

Beleef de lente op de elektrische fiets!

Enschede - Met de campagne Enschede Fietsstad zet de gemeente volop in op het gebruik van de fiets. Met de lente al in volle gang lijkt de promotie van vaker de fiets pakken een koud kunstje. Bij het vervangen van korte autoritjes door de (elektrische) fiets komt wat meer overtuiging kijken. Daarom kunnen Enschedeërs vanaf 6 april via de website enschedefietsstad.nl gratis een week een elektrische bakfiets, e-bike of speed pedelec proberen.   

 De e-bike is de afgelopen jaren enorm populair geworden onder fietsers. Niet alleen de oudere fietser zie je op de e-bike, ook jongere generaties omarmen deze snelle en gezonde manier van verplaatsen door de stad. Zeker in het woon-werkverkeer zie je een toename, omdat de voordelen van fietsen naar het werk opwegen tegen de drukte van het autoverkeer, de parkeerdruk en reistijd.

Om de inwoners van Enschede op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met fietsen biedt Enschede Fietsstad nu gratis probeerweken aan voor verschillende elektrische fietsen. De e-bike en speed pedelec worden aangeboden in samenwerking met Twente Mobiel, speciaal voor forenzen met een werkgever in Twente. Van alle deelnemers aan eerdere probeeracties, gaat zo’n 20% over tot de aanschaf en daarmee worden veel autoritjes vervangen door de elektrische fiets.  

Voor elk wat wils

Bij elke leefstijl past een andere elektrische fiets. Daar is met de probeerweken van Enschede Fietsstad goed in voorzien. Met de elektrische fiets is het comfortabel fietsen door weer en wind en kom je fris en ontspannen op je bestemming aan. Een speed pedelec is een snelle elektrische fiets die tot wel 45 km/u gaat. Dat betekent dus fietsen op de rijbaan en vooral interessant bij de langere afstanden.

Voor gezinnen met jonge kinderen is de elektrische bakfiets een uitkomst, zoals Milou Titulaer uit Enschede vertelt: De afstand naar de basisschool is net te ver om te lopen en het is voor ons onhandig om de auto te pakken. Met de bakfiets kunnen we de kinderen naar school brengen en meteen doorfietsen naar ons werk of bijvoorbeeld het winkelcentrum.’ 
Meer informatie is te vinden op www.enschedefietsstad.nl

Over Enschede Fietsstad

Enschede is een echte fietsstad, die uitgeroepen is tot beste Grote Fietsgemeente 2020 van Nederland. Maar het blijft niet bij slechts een titel. Want fietsen wordt in Enschede alleen maar leuker! De gemeente zorgt namelijk voor goede en veilige fietsvoorzieningen en stimuleert met de campagne Enschede Fietsstad inwoners om vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden