<p>De tekeningen van kinderen van de Lonneker scholen kregen een plekje op het Lonneker Wens Ei.</p>

De tekeningen van kinderen van de Lonneker scholen kregen een plekje op het Lonneker Wens Ei.

(Foto: Martin Meijer)

Reuzegroot paasei op het Lonneker dorpsplein

Lonneker - Het Lonneker dorpsplein is deze paasdagen versierd met een reuzegroot paasei. Dorpsbewoners mogen het ei volschrijven met bemoedigende boodschappen om elkaar in coronatijd een hart onder de riem te steken. Burgemeester Onno van Veldhuizen en kinderen van basisschool Liduina en ODBS Lonneker gaven donderdag 1 april het creatieve voorbeeld. Het unieke Lonneker Wens Ei is een actie van een vriendengroep die ook jaarlijks het Hill Billy Veldfeest in het dorp organiseert. 

“Het corona-virus raakt ons allemaal in meer of mindere mate”, aldus Hill Billy voorman Jeroen Willemsen. “Verdriet en teleurstelling, het hoort er helaas bij. Dan vinden wij het belangrijk dat we elkaar een steuntje in de rug geven. En af en toe met een ludieke actie zorgen dat de lach weer op het gezicht van de mensen komt. Zijn kompaan Laurens Bombeld vult aan: “Wij houden zelf van een beetje gekkigheid. Voor de kerstdagen hebben we in het dorp deur-aan-deur gratis oliebollen uitgedeeld. Verkleed als kerstman, coronaproof, met de oliebollen in een zakje aan een soort hengel. Met Pasen vonden we dat we wel weer iets konden doen. Liefst iets aparts. En dat is dit Lonneker Wens Ei geworden.” 

Wensen uit laten komen 

Willemsen: “We willen dat het ei helemaal vol komt te staan met opbeurende teksten of schilderingen. Iedereen uit het dorp kan zich er creatief op uitleven. De kinderen van de basisscholen hebben al prachtige werkstukken gemaakt.” Bij het ei staat ook nog een speciale wens-box. Bombeld legt uit: “Voor heel veel mensen zijn de afgelopen maanden dromen in duigen gevallen. Er zullen mensen zijn die juist nu een extra steuntje kunnen gebruiken. Wat is er mooier dan mensen weer eens positief te verrassen? Wij nodigen de mensen uit om een speciale wens voor iemand via de wens-box bij ons bekend te maken. Met onze vriendengroep gaan we ons best doen om een aantal van die wensen werkelijkheid te maken.” 

Burgemeester Van Veldhuizen plaatst ook een wens 

Burgemeester Onno van Veldhuizen plaatste donderdag de eerste boodschap op het Lonneker Wens Ei. Hij nam de uitnodiging van de Hill Billies gelijk aan. Van Veldhuizen: “De Hill Billies maken het eieren garderen in dit moeilijke coronajaar voor Twente wel heel makkelijk. Je kunt niet om dit onmeunig grote Lonneker Wens Ei heen. Met de beste wensen broeden we rond Pasen samen de toekomst uit. Zie ik met de Paas een ei voor mijn bord, dan doe ik een Lonneker wens in het klein nog een keertje over. Zouden we allemaal kunnen doen!” 

Hill Billy Veldfeest verschoven naar 3 juli 

Willemsen en Bombeld organiseren jaarlijks met hun vriendengroep het Hill Billy Veldfeest in het dorp. Dat kon in 2020 vanwege corona geen doorgang vinden. “We hopen dat het dit jaar wel lukt. Je hoort her en der dat men verwacht dat er in juli weer festivals en feesten mogelijk zijn. Wij zijn daarom een weekje naar achteren geschoven, van 26 juni naar zaterdag 3 juli. Misschien dat het dan net weer kan. We hebben in ieder geval al weer genoeg ideeën voor een beetje onbenullige lol”, verklappen de heren met een grote grijns.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden