Online Kindermuziekweek Enschede 2021
Online Kindermuziekweek Enschede 2021 (Foto: PR)

Een week lang de leukste kindermuziek

Enschede - Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede staat vanaf vrijdag 9 april in het teken van de Kindermuziekweek. Tien dagen lang zijn er online optredens, muzieklessen en andere activiteiten, zoals het gratis BIG BANG Festival en de uitreiking van de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2021. 

Het BIG BANG Festival is een avontuurlijk wereldwijd muziekfestival. De Nederlandse versie wordt georganiseerd door Wilminktheater in Enschede. Dit keer gebeurt dat niet in het theater zelf, maar online. De aftrap is op vrijdag 9 april om 16 uur met het Kindermuziekweekjournaal, waarin previews van alle optredens te zien zijn.  

Voor de maximale festivalbeleving worden drie sokpopconcerten georganiseerd. Op de site van Wilminktheater is te lezen hoe je een sokpop maakt en kan iedereen zich opgeven voor een van de drie concerten met bekende kinderliedjes. Per sokpopconcert zijn maximaal honderd bezoekers welkom, die thuis met hun zelfgemaakte sokpop kunnen meezingen. De afsluiting van het festival, op zondag 18 april om 15.30 uur, wordt een feest op zich, met een dj, dansers en alle andere (online) festivalbezoekers die even lekker uit hun dak gaan. Er is een KidsBox verkrijgbaar met allerlei spulletjes om de Kindermuziekweek extra leuk te maken, zoals een schatkaart, ballonnen, buttons en een selfiesposter. 

Stemmen op het beste lied 

In de Kindermuziekweek wordt ook de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2021 uitgereikt. Het publiek, zowel kinderen als volwassenen, kan meestemmen. De jury heeft een selectie van vijf beste nummers gemaakt uit de meer dan 150 inzendingen van schrijvers en componisten. De vijf liedjes zijn te beluisteren op www.willemwilminkprijs.nl Op de site kan ook worden gestemd tot en met vrijdag 16 april. Twee dagen later, op zondag 18 april om 16 uur, maakt de jury de winnaar bekend en wordt ook de publieksprijs uitgereikt. Als extraatje zijn er (online) optredens van alle genomineerden.  

Voor V-tickets en meer informatie: www.wilminktheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden