Concordia zoekt jonge bevlogen makers voor theatertraject deze zomer

Enschede - Theater Concordia zoekt jonge makers die bevlogen zijn en zin hebben om een plan of idee om te zetten in een theatraal product. Het thema van deze tweede open call is Leven op de Grens. De gekozen inzendingen krijgen begeleiding en een Masterclass, een startbudget van 750 euro en een plek in onze zomerprogrammering.

Tijdens de eerste Open Call Never waste a good crisis (zomer 2020) hebben we een selectie gemaakt van inzendingen. Deze makers kregen de kans om hen voorstelling in ons theater uit te voeren. Nu willen we graag een verdieping aanbieden, een traject waarbij je tools aangereikt krijgt om van je plan een product te maken. Je werkt samen met theatermaker Iris Binnenmars en dramaturg Annemarie Wenzel. Zij zullen de makers begeleiden en coachen.

Het thema Leven op de Grens kan een vertrekpunt zijn; de grens tussen de spelers en haar publiek, de grens van ons vermogen tot aanpassen, de letterlijke grens van onze stad enz. Wij moedigen makers aan een plan in te dienen. Uit de aanmeldingen kiezen we een eerste selectie makers met wie we een kennismakingsgesprek plannen.

De kennismakingsgesprekken zijn gepland op donderdag 6 mei. Het indienen van een plan of voorstel kan tot en met 25 april. Voor meer info en indienen zie de website van concordia.

Praktische informatie:

www.concordia.nl/specials/open-call-leven-op-de-grens

Deadline voor ideeën/voorstellen of plannen: 25 april 2021

Kennismakingsgesprekken: 6 mei 2021

Werktraject: juni en juli

Speeldata: eind juli/augustus (in nader overleg)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden