<p>Wandelcoach Philia Spijker</p>

Wandelcoach Philia Spijker

(Foto: eigen foto)

Landelijk collectief voor wandelcoaches ook actief in Enschede

Enschede - Op donderdag 8 april is het de landelijke ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’. Bewegen tijdens je werkdag is belangrijker dan ooit voor je gezondheid. Zeker in dit jaar waarin veel mensen vanuit huis werken ontstaan steeds vaker fysieke en emotionele problemen. Wandelen helpt je niet alleen fysiek je beter te voelen maar ook vooral mentaal, je wordt creatiever en het werkt goed tegen stress.

Op deze ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ gaat niet geheel toevallig een landelijk collectief van ervaren wandelcoaches van start. Eén van deze 17 coaches is Philia Spijker uit Enschede. Doel van het collectief is om zo veel mogelijk mensen die vastlopen op hun werk of thuis met een actieve vorm van coaching in de natuur te helpen.

Corona

Initiatiefnemer Frank Schalken: “Er zijn ontzettend veel coaches in Nederland en wandelcoaching bestaat al lang. Door Corona heeft het buiten coachen afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. Maar wandelcoaching is iets anders dan wandelend coaching. De wandelcoaches die zijn aangesloten bij het collectief van Wandelcoaches.nl zijn opgeleid in het inzetten van de natuur tijdens de coaching. De natuur zit vol symbolen en metaforen die ervoor zorgen dat klanten vaak sneller tot de kern komen en creatief worden in het bedenken van oplossingen en acties.

Ervaren coach

Eén van de mensen die is aangesloten bij het collectief is Philia Spijker uit Enschede. Ze is sinds 2018 actief als wandelcoach en ervaart elke coaching weer dat als mensen in beweging zijn ze ook makkelijker in hun hoofd in beweging komen. De natuur zelf is ook een goede coach. Een coache beschrijft het volgende over de wandelcoachsessies: “Ik vond het moeilijk om een keuze te maken in mijn loopbaan. Doordat Philia mij verschillende paden liet kiezen die voor de verschillende keuzes stonden kon ik letterlijk ervaren wat de verschillende keuzes met mij deden en door de vragen die Philia vervolgens stelde heb ik veel inzicht gekregen in wat ik wil en niet wil. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen om een nieuw pad in te gaan”.

www.wandelcoaches.nl

wandelnet.nl/wandel-tijdens-je-werk-dag-2021

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden