Ook dit jaar ruimte voor pop up horecaconcepten in Enschede

Enschede - Het college van B&W geeft ook dit jaar ruimte aan creatieve pop-up horecaconcepten. De geldende coronamaatregelen raken ondernemers in de horeca, detailhandel en evenementenbranche hard. Door tijdelijke horecaconcepten toe te staan zodra de coronabeperkingen het toelaten, wil het college deze ondernemers wat ruimte geven. Ook moet het bijdragen aan een betere spreiding van bewoners en bezoekers in de stad. Geïnteresseerden kunnen voor de periode van april t/m september 2021 een voorstel indienen bij de gemeente.

Enschede is een aantrekkelijke stad. De verwachting is dat veel Nederlanders deze zomer niet of in eigen land op vakantie gaan. Dit biedt kansen voor Enschedese ondernemers. Het mogelijk maken van een verantwoorde manier van vermaak is hierbij van groot belang.

“In deze zware tijd ondersteunen we onze ondernemers daar waar mogelijk. Zo hebben we eerder al een forse lastenverlichting doorgevoerd. Mag de horeca hun terrassen uitbreiden en bieden we ook dit jaar de mogelijkheid om pop up horeca uit te baten. Het is voor ons als stad belangrijk om binnen de geldende coronabeperkingen toch een aantrekkelijk vrijetijdsaanbod te kunnen bieden. Hopelijk zorgt dit ervoor dat we straks nog steeds een aantrekkelijke stad zijn”, aldus wethouder June Nods.

Voorwaarden pop up horeca

Het college heeft wel een aantal randvoorwaarden gesteld. Zo mogen initiatieven alleen plaatsvinden op locaties die passend zijn bij de aard van de activiteiten en moet de uitbater voldoen aan de drank- en horecawetgeving. Het initiatief moet bijdragen aan een spreiding van de drukte over de stad en echt iets toevoegen aan het bestaande aanbod. Ook moet het qua omvang, inrichting, activiteit en openingstijden aansluiten op zijn omgeving. Daarnaast moet het gaan om een tijdelijk initiatief dat plaatsvindt in een aaneengesloten periode van minimaal 4 weken in de periode vanaf het moment dat horeca weer geopend mag worden en 30 september.

Voorstel indienen

Geïnteresseerden kunnen hun initiatief mailen naar het ondernemersloket van de gemeente Enschede: ondernemersloket@enschede.nl. Het kan zijn dat er meerdere aanvragen binnenkomen voor eenzelfde locatie. Om iedereen gelijke kansen te geven, moeten ondernemers hun initiatief voor 5 april doorgeven. Het uitgewerkte plan kunnen zij op een later moment indienen. Na 5 april behandelt het ondernemersloket de initiatieven op volgorde van binnenkomst. Kijk voor meer informatie over de spelregels rondom pop-up horeca op www.enschede.nl/popuphoreca

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden