<p>Ramiz Zerrouki van FC Twente in duel met Ismail Azzaoui van Heracles Almelo.&nbsp;</p>

Ramiz Zerrouki van FC Twente in duel met Ismail Azzaoui van Heracles Almelo. 

(Foto: FHILLEN)

FC Twente snakt naar een thuiszege

FC Twente sloot de derby tegen Heracles Almelo zaterdag af op een gelijkspel: 2-2. De ploeg van trainer Ron Jans staat met nog tien wedstrijden te gaan keurig zevende met uitzicht op de play-offs om Europees voetbal. Maar thuis eens een wedstrijdje winnen zou welkom zijn. De laatste acht thuiswedstrijden in de Grolsch Veste won Twente niet.

door Hans Assink

Enschede – De derby van zaterdag in Almelo leverde weinig spektakel op. Ron Jans was er vooraf al een beetje bang voor geweest, dat het tegen zou kunnen vallen. “Zonder publiek is het geen echte derby. Beide ploegen hebben hard gewerkt. En een uitslag van 2-2 past misschien ook wel bij het spelbeeld, maar je mist het publiek enorm.’’

Twente kwam in beide helften snel op achterstand. Ismail Azzaoui scoorde de 1-0 en kort na rust Rai Vloet de 2-1. De Enschedese ploeg repareerde de opgelopen schade snel. Queensy Menig schoot de 1-1 binnen en Danilo de 2-2. Bij beide goals had Luciano Narsingh een aandeel in de voorbereiding. Trainer Jans kan leven met de remise. “Je wilt meer, maar ik vind niet dat we meer hebben geboden. Het was de juiste afspiegeling van de verhoudingen. Het was het niet spectaculair.’’

Met het ene puntje ging Twente in de stand wel FC Utrecht voorbij, dat thuis verloor van FC Emmen (0-1). Met 35 punten uit 24 wedstrijden en plek zeven in de stand zijn de play-offs voor een plek in de nieuwe Conference League zeker in beeld.

Twente heeft nog tien wedstrijden voor de boeg. Komende zaterdag om 18.45 uur speelt de ploeg van Jans thuis tegen laagvlieger Willem II, dat afgelopen weekend bij Sparta won met 0-2.

Het was een hele slechte wedstrijd’ -
Joël Drommel

Twente snakt naar een thuiszege. De laatste keer dat Twente in de Grolsch Veste een wedstrijd won was op 31 oktober. In de vierde thuiswedstrijd van het seizoen won Twente met 5-1 van PEC Zwolle. In de thuiswedstrijd erna speelde Twente gelijk tegen PSV (1-1), waarna de volgende vijf thuiswedstrijden verloren gingen (RKC, AZ, Sparta, Ajax en VVV). Daarna boekte Twente nog twee gelijke spelen: tegen Heerenveen (0-0) en tegen Feyenoord (2-2).
De klad zit er aardig in als het om resultaten in de Veste gaat. In de eerste vier thuiswedstrijden pakte Twente liefst 10 punten, in de laatste acht slechts 3. In totaal pakte Twente in eigen stadion in 12 wedstrijden dus 13 punten. Op vreemde bodem speelde Twente ook 12 wedstrijden waarin 22 punten werden behaald.

Twente presteert uit beter dan thuis. En Twente pakte de meeste punten in het begin van het seizoen. De eerste 12 wedstrijden leverden 21 punten op. De tweede serie van 12 wedstrijden gingen gepaard met 14 punten. Alleen gekeken naar 2021 staat Twente op 10 wedstrijden en 11 punten.

Europees voetbal? Het programma biedt mogelijkheden. Na Willem II speelt Twente nog thuis tegen Vitesse, Utrecht, Heracles en ADO Den Haag. De vijf uitduels zijn tegen AZ, Heerenveen, PEC Zwolle, Fortuna en RKC. Serdar Gözübüyük is zaterdag de scheidsrechter bij Twente - Willem II.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden