Enschede krijgt eerste privé SOA kliniek in centrum

Enschede - Privékliniek gespecialiseerd in de seksuele gezondheidszorg OneDayClinic opende op 1 maart de deuren van haar achtste kliniek aan de Cromhoffsbleekweg 2 in het bekende Jannink complex.

Discretie, uitslagen binnen 24-48 uur, korte wachttijden, ook open in de avonduren en dat tegen scherpe tarieven. Sinds de soa zorg buiten de basisverzekering valt en de GGD de indicatie voor een test heeft aangescherpt is dit de ideale oplossing. De locatie van de kliniek verhoogt de anonimiteit en OneDayClinic zit in een pand dat wordt gedeeld met onder andere (para)medische zorgverleners.

OneDayClinic is de enige privékliniek gespecialiseerd in de seksuele gezondheidszorg in de regio van Enschede. Amit Atwal, arts en oprichter van OneDayClinic, hierover: “In een samenleving waarin snelle contacten via Tinder en Grindr aan de orde van de dag zijn en de GGD de indicatie van een SOA test nog scherper aan banden heeft gelegd, biedt de SOA test bij OneDayClinic de ideale uitkomst.

“De SOA zorg wordt niet altijd vergoed als je bij de huisarts bent getest. Wat veel mensen niet weten is dat de SOA test bij de huisarts achteraf toch in rekening wordt gebracht in de vorm van het eigen risico. Heteroseksuelen met wisselende contacten zonder klachten komen sinds 2015 niet meer in aanmerking voor een test bij de GGD. In de media is deze verandering ook uitgebreid aan bod gekomen. Deze cliënten kunnen alleen nog maar bij de huisarts terecht, wat verre van ideaal is wanneer mensen liever anoniem blijven.”

SOA’s verlopen vaak ongemerkt en kunnen onbehandeld voor ernstige complicaties zoals onvruchtbaarheid zorgen. Het is daarom heel belangrijk dat men zich regelmatig laat testen als men seksueel actief is met wisselende contacten.

OneDayClinic speelt hier goed op in, zo kun je op korte termijn terecht voor een afspraak, ook in de avonduren. Het consult en de screening beslaan max. 20 min. Het SOA-onderzoek wordt gedaan via bloed- en urinetesten en zelf swabs. In de meeste gevallen is lichamelijk onderzoek niet vereist, maar indien men klachten heeft of onzeker is over het één of ander, is het natuurlijk wel mogelijk.

OneDayClinic streeft ernaar in de komende jaren 12 klinieken te openen, verspreid over Nederland.

Voor meer informatie zie www.onedayclinic.nl of bel 085 0703483

Op werkdagen bereikbaar 9:00-17:30 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden