Foto:

Radar Love op Stadscarillon als eerbetoon aan George Kooymans

Enschede - George Kooymans, gitarist, componist en oprichter van Golden Earring kampt met de ongeneeslijke spierziekte ALS. De bandleden hebben daarom besloten om het doek te laten vallen voor de 60-jarige band Golden Earring.

De Earring gestopt? Zomaar ineens? Zonder afscheid? Dat kan toch niet? De fanclub van Golden Earring roept heel Nederland op om op zoveel mogelijk plekken  Radar Love te draaien of te spelen op de 73ste verjaardag van George Kooymans - 11 maart, exact om 17.15 uur. Als dank aan de band die altijd wilde spelen. In iedere feesttent of sporthal, in ieder dorp of gehucht.

Radar Love was in 1973 een grote internationale hit voor Golden Earring en bereikte onder meer de 13e plek in de Amerikaanse hitlijst. Het nummer is geschreven door Kooymans en Barry Hay en te vinden op het succesvolle Earring-album Moontan.

Stadsbeiaardier Esther Schopman sluit zich hierbij aan: “Op 11 maart exact om 17:15 uur klinkt Radar Love in over de Oude Markt van Enschede.” 

Zing mee met de klokken van het StadsCarillon, draai het, speel het, met deuren en ramen open, met boxen in de tuin, in je eentje op je zolderkamer, of keihard in de auto. Wat jij wilt! Dan maken we er een nationaal eerbetoon van. Voor een fantastische band en in het bijzonder als hart onder de riem voor George Kooymans. 

Voor en na Radar Love speelt de StadsBeiaardier van Enschede een aantal andere bekende nummers van Golden Earring.

https://stadscarillonenschede.weebly.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden