<p>Sportende kinderen</p>

Sportende kinderen

(Foto: Dennis Klein)

Sport en Spel Instuif in Glanerbrug

Op 23 en 25 februari hebben rond de 100 kinderen van basisschoolleeftijd uit Glanerbrug en Enschede-Oost meegedaan met een Sport & Spel Instuif op de velden van korfbalvereniging GKV-OC en tennisvereniging TVG Glanerbrug. 

In het oostelijke gedeelte van de gemeente Enschede is Noaberschap een belangrijke pijler in het dagelijkse leven. Gedurende de afgelopen periode heeft de Corona-pandemie een grote impact gehad. Sluiting van scholen, beperkingen op sociaal vlak, coronamaatregelen bij je sportvereniging maakte van de afgelopen periode een uitdagende periode. Naast de bovengenoemde uitdagingen hebben ook de jongeren deze tijd meer moeite met het vinden van goede en uitdagende afstudeer- en/of stageopdrachten. 

In samenwerking tussen ROC afdeling Sport en Bewegen, Cruijff College, korfbalvereniging GKV-OC en Tennisvereniging TVG Glanerbrug is er een Sport & Spel Instuif georganiseerd. In het kader van zijn afstudeeropdracht heeft Jip ten Hove, leerling van ROC afdeling Sport en Bewegen, deze instuif georganiseerd. Hij werd ondersteund door drie leerlingen van het Cruyff College, die weer ondersteund werden door 12 vrijwilligers van korfbalvereniging GKV-OC.

 In 4 sessies verdeeld over twee dagen werden jeugdleden van de korfbalvereniging, tennisvereniging, hun vriendjes en vriendinnetjes en leerlingen van de bassischolen uit Glanerbrug en Enschede-Oost uitgedaagd in sportieve gevarieerde Sport & Spel oefeningen. Met als resultaat veel blije gezichten en gezonde blossen op de wangen. Noaberschap in meest brede vorm van de definitie. Niet alleen je weg zoeken, maar gezamenlijk je noaberplicht vervullen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden