<p>cybercrime</p>

cybercrime

(Foto: PR)

Politie Enschede informeert ouderen (inter)actief over cybercrime

Enschede- Het politiebasisteam Enschede besteedt op vrijdag 12 maart a.s. extra aandacht aan het onderdeel: cybercrime en ouderen. Zij doen dit in samenwerking met het platform Veilig Digitaal. De speciale cyberdag voor Enschede. Op die dag kunnen ouderen (60+) terecht met hun vragen omtrent cybercrime en veiligheid.

Op de website van Veilig Digitaal is een speciale informatiepagina voor ouderen ingericht, waarbij diverse onderdelen nader worden toegelicht. Toegespitst op informatie en preventie. Het webadres is https://www.veiligdigitaal.com/senioren-en-veiligheid

Mailen of bellen

Ouderen (60+) kunnen die dag via het emailadres info@veiligdigitaal.com, vragen stellen betreffende cybercrime. Voor ouderen die niet over email beschikking en toch een vraag hebben gerelateerd aan cybercrime, wordt die dag een telefonisch spreekuur ingericht. Tussen 14.00 en 16.00 kunnen zij telefonisch vragen stellen via 088-9659504.

Als extraatje maken de vragenstellers kans op een ‘Maak het ze niet te makkelijk’ kwartetspel, waarmee ouderen elkaar op een leuke manier kunnen voorlichten.

Hele week cybercrime-aandacht

In de periode van 8 t/m 12 maart besteedt de politie district Twente expliciet aandacht aan cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit. Dit doet zij niet alleen als politie, maar gezamenlijk met de Twentse gemeenten in het IVZ platform. Daarbij hebben zij aandacht vanuit verschillende invalshoeken, namelijk:

- Preventie, gericht op de drie hoofd doelgroepen: jeugd, ouderen en ondernemers.

- Opsporing, gericht op geldezels als onderdeel van de aanpak van de organisatie achter Vriend In Nood fraude.

- Cyber & Leren: door preventie én aanpak van opsporingsonderzoeken worden collega’s in de basisteams bewust gemaakt van gedigitaliseerde criminaliteit en hoe ze hier vorm aan kunnen geven in hun dagelijkse werk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden