Foto: PR

Resto VanHarte Enschede deelt soep uit voor meer verbinding in de buurt

Enschede – Op donderdag 11 maart verzorgt sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Enschede van 14.00 tot 15.30 uur soep voor buurtbewoners van de wijk Stadsveld. Vanuit een fietskar bezorgt het team van Resto VanHarte coronaproof-heerlijke, zelfgemaakte soep gratis aan huis. Arjan Kampman, Wethouder Werk en Inkomen, helpt mee met het uitdelen ervan. “Ik vind de soepactie een bijzonder sympathiek initiatief en ik draag er graag mijn steentje aan bij”, aldus de wethouder.

Elke donderdag verzorgt Jan Sijbom, chef-kok bij Resto VanHarte, soep vanuit zijn eigen schuur. Vanwege de coronamaatregelen kan Resto VanHarte momenteel niet koken vanuit haar locatie in Speeltuin Stadsveld. Daarom bereidt Jan soep in zijn eigen keuken, die gasten vervolgens kunnen ophalen en meenemen naar huis. Daarbij gaat het niet alleen om het eten, maar juist ook om de gezelligheid. Jan Sijbom: “Mensen missen hun wekelijkse uitje bij Resto VanHarte. Door vanuit mijn schuur soep aan te bieden, zijn we toch even in contact met elkaar en kan ik mensen voorzien van een lekkere verse maaltijd.”

Met de uitdeelactie op 11 maart wil Resto VanHarte ook mensen die de stichting nog niet weten te vinden een lekkere kom soep én een praatje aanbieden. “Achter de voordeur is veel eenzaamheid. Met deze actie willen we mensen laten zien dat Resto VanHarte er voor hen is. Ook al is ons buurtrestaurant momenteel gesloten, we zorgen nog steeds voor verbinding in de wijk,” aldus Jan.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto ’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden