Zorg met een VCP voor een veilig sportklimaat op je club

Zorg met een VCP voor een veilig sportklimaat op je club

Enschede - Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een belangrijke schakel in een sportvereniging; het geeft sporters de kans om melding te maken van seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag en steun te zoeken. Op donderdag 11 maart organiseert Sportaal een Studio Sportaal die in het teken staat van Vertrouwenscontactpersoon.

In de Webinar ‘Vertrouwenscontactpersoon’ geeft Sportaal sportverenigingen de juiste informatie en kennis waardoor zij deze rol kunnen uitrollen binnen de vereniging. Tijdens deze avond krijgen zij meer informatie over welke rol een vertrouwenscontactpersoon vervult binnen de vereniging, welke positie deze inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag en gaan we in op de verwijzingen die mogelijk zijn bij een melding.

Verenigingen die net iemand hebben benaderd voor deze rol in de vereniging of de aanstelling aan het afronden zijn, worden van harte uitgenodigd deel te nemen, deze avond is uitermate geschikt voor de nieuwe vertrouwenscontactpersoon. Tijdens deze scholing krijgen de deelnemers handvaten om als vertrouwenscontactpersoon vertrouwelijke gesprekken te voeren, te reflecteren en om te gaan met de emoties van de diverse betrokkenen. Deze inspiratiesessie wordt digitaal gehouden op donderdag 11 maart en is geschikt voor alle sporten.

Aanmelden en meer informatie

De workshop wordt aangeboden vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede en georganiseerd door Sportaal en is geschikt voor alle sporten. Verenigingen kunnen de online bijeenkomst gratis bijwonen. Aanmelden kan via www.sportaal.nl/studio-sportaal-vertrouwenscontactpersoon.Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Mattijs van den Berg via m.vandenberg@sportaal.nl.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden