Aan de slag met backlinks [aangeboden linkbuildingmasters.nl]


Foto: Shutterstock
aangeboden linkbuildingmasters.nl

Aan de slag met backlinks

Linkbuilding uitbesteden is een goede investering om je website aantrekkelijker te maken en meer traffic te ontvangen. Toch zelf doen? Hoe zorg je ervoor dat je website linkt naar andere pagina’s? Het bouwen van links gaat om backlinks: als je website op diverse relevante en autoritaire websites genoemd wordt ben je op de goede plek – je komt dan bovenaan in de lijst van de zoekmachines. Als je goede content op je website plaatst zorg je er uiteraard voor dat je organische links krijgt. Bezoekers willen graag delen wat je hebt geschreven en je bent hiermee relevant geworden. Je kan actueel blijven door ook over actuele dingen te schrijven. Zo lift je mee op de populariteit van een hot topic. Link bijvoorbeeld een nieuwsartikel aan je eigen vakgebied. Hoe actueler, hoe meer mensen je pagina gaan delen. Dit begrip heeft een naam, namelijk newsjacking.

 Een goed klantenbestand is key

 Tevreden klanten willen vaak maar al te graag je website doorgeven. Je kunt bijvoorbeeld content maken die gelinkt zijn aan klanten. Je zoekmachine optimalisatie gaat zo meteen vooruit. Wat handig is: een structurele strategie. Je kunt bijvoorbeeld naar een website van een klant gaan en vragen of ze een link op een goede relevante pagina wil delen. Dit kan bijvoorbeeld door een blog te schrijven. Je kunt transparant zijn over het doel en zoveel mogelijk vooraf al doen, zodat de klant dit graag voor je wil doen. 

 Doe vooraf een concurrentieanalyse

 Ben je op de hoogte van je concurrentie? Zoek dan welke backlinks ze gebruiken. Dit kan met een researchtool voor backlinks. Kijk naar de spamscore (een spammy website helpt nooit) en onderzoek welke links voor jou ook mogelijk interessant zijn. Zo ga je de websites af en kijk je waar je link het meest logisch geplaatst kan worden – je kunt de eigenaar benaderen met het verzoek om een link te plaatsen dat leidt naar je bedrijf.

 Wat zijn je zoekwoorden?

 Heb je al een lijst met zoekwoorden? Dit houdt in dat je kiest welke zoekwoorden je bedrijf heeft om gevonden te worden. Is dit algemeen, bijvoorbeeld bij een grote webshop, of heb je een specifieke webshop en wil je gevonden worden via gedetailleerde zoektermen? Eenmaal deze zoekwoorden bedacht, kun je zelf even kijken via de zoekmachine. Wat komt er dan bovenaan te staan? Ook hier kun je kijken welke websites dit zijn en wat voor backlinks ze hebben. 

Influencers

 Social media werkt goed – Linkedin is enorm belangrijk tegenwoordig, maar je kan ook kiezen voor Twitter of bijvoorbeeld voor Instagram. Voer je zoekwoorden in en kijk wat er tevoorschijn komt. Mocht je influencers tegenkomen, kan je hen benaderen en je link aanbieden. Hier betaal je doorgaans voor, je kan je linkbuilding uitbesteden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden