<p>World Alarm Clock&nbsp;</p>

World Alarm Clock 

(Foto: PR)

Enschede stad slaat 14 maart klimaatalarm

Enschede – Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Ook de Klimaatcoalitie van Twente doet mee. “Minder vleeseten, vaker met de fiets, lokale producten kopen... We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Daar omslaan we in heel Nederland, ook in Enschede, 14 maart om 15:00 uur Klimaatalarm”, zegt Gabor Menkes. “Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.”

Tijdens de manifestatie in Enschede staan we met 200 mensen vanaf 14:00 uur op het Van Heekplein stil voor het klimaat. Tot 14:30 uur zullen enkele lokale sprekers toelichten waarom we demonstreren. Vanaf 14:30 uur schakelen we over naar het landelijke programma. Dit culmineert om 15:00 uur in het Klimaatalarm waarbij deelnemers zoveel mogelijk lawaai maken. Veiligheid staat voorop, we houden ons in overleg met de gemeente aan de corona-maatregelen. We roepen alle inwoners van Twente op zich aan te melden.

Krachtig klimaatbeleid

Ook vanuit huis, balkon of tuin kan je je stem laten horen. En via de landelijke live-uitzending kan je volgen hoe we verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan. “Alleen samen krijgen we de klimaatcrisis er onder. Aanmelden kan via bit.ly/Klimaatalarm2021’’, aldus Gabor Menkes. “De wereldwijde klimaatcrisis laat zich ook in Twente voelen. De afgelopen jaren werden we getroffen door hitte en extreme droogte met grote watertekorten als gevolg. Daarom moeten we nu kiezen voor een krachtig klimaatbeleid. Of, om het in streektaal te zeggen: A’j ‘t klimaat verkloat, he’j ‘t schoap aan ’t driet’n.”

Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met ruim 40 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. ‘Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcoalitie van Twente nog van zich horen!’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden