Drie leerlingen College Zuid door naar tweede ronde Wiskunde Olympiade

Drie leerlingen College Zuid door naar tweede ronde Wiskunde Olympiade

Enschede - Twee leerlingen van het tweetalig onderwijs (TTO) en een leerling van de International School Twente (IST) van College Zuid hebben zich vorige week gekwalificeerd voor de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade.

De leerlingen zijn Kathleen Vine (3TTO, zij heeft vorig jaar nog onze school vertegenwoordigd in de Maths Challenge in Engeland), Kealey Chau (1TTO) en Clement Vovard (IST year 11).

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren die jaarlijks in Nederland wordt georganiseerd. De NWO bestaat uit twee rondes en een finale, gevolgd door een trainingsprogramma. Daarna wordt er een selectie van zes leerlingen gemaakt voor de Internationale Wiskunde Olympiade.

Eigenlijk is de Wiskunde Olympiade bedoeld voor leerlingen uit de vierde klas, dus deze prestatie van Clement, Kathleen en zeker van Kealey is bijzonder. Het niveau van de wedstrijd is erg hoog.

Wanneer de leerlingen ook door ronde twee komen, gaan ze door naar de finale welke plaatsvindt aan de Universiteit van Amsterdam. Ronde twee is op 12 maart, twee dagen voor p-day (pie-day). Op TTO is het gebruikelijk voor de 1e-jaars leerlingen om op deze dag taart te eten. Wie weet valt er dan extra iets te vieren als het Clement, Kathleen en Kealey lukt om de finale te halen!

.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden