Foto: PR

Inhaaldagen papiercontainers Enschede

Enschede - Vorige week liet Twente Milieu inwoners weten dat de inzameldagen voor papier niet ingehaald zouden worden. Door inhuur van extra mensen en voertuigen kunnen de gemeente Enschede en Twente Milieu gelukkig vertellen dat het ons lukt om de papiercontainer alsnog te komen legen.

Wethouder Jurgen van Houdt: “We zijn blij dat na de sneeuwweek Twente Milieu nu de inhaalslag maakt met het huis aan huis ophalen van verpakkingen- en restafval en daarna ook van papier. Onze inwoners scheiden hun afval niet voor niks en hun minicontainers zitten nu vol met grondstoffen die weer hergebruikt kunnen worden. Ik ben blij met de extra inzet van de mensen van Twente Milieu om dit voor onze inwoners te gaan regelen.”

Twente Milieu komt op dezelfde dag en rond hetzelfde tijdsstip langs als de inwoner gewend is.

Dat betekent dat:
* inwoners die hun container eigenlijk in de winterweek (8-15 februari) aan straat hadden moeten zetten, zetten deze nu twee weken later (week 22 - 26 februari) aan straat kunnen zetten.
* Inwoners die eigenlijk deze week (15-19 februari) hun papiercontainer aan straat hadden moeten zetten, zetten deze nu twee weken later (week 1-5 maart) aan straat.

De nieuwe inzameldagen staan inmiddels al in de afvalkalender in de Twente Milieu App of op de website van Twente Milieu. Inwoners die geabonneerd zijn op de digitale nieuwsbrief van Twente Milieu krijgen ook een nieuwsbrief over de inhaaldagen. Ook vinden inwoners meer nieuws op de webpagina twentemilieu.nl/winterweer

Twente Milieu heeft gelukkig tijdens het winterweer de ondergrondse containers goed kunnen bereiken en kunnen legen.

Er wordt opgeschaald waar dat nodig is wanneer ogen op straat van de medewerkers van Twente Milieu of van inwoners zien dat containers vol zijn. Dit is sinds de start van corona al het beleid gezien de groei van aanbod van papier door thuiswerken en bestellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden