Leerlingen Greijdanus verrast door docenten


Foto: PR

Leerlingen Greijdanus verrast door docenten

Enschede - Leerlingen van het Greijdanus in Enschede keken vreemd op toen dinsdag opeens een docent – met verrassingstasje – voor hun deur stond. De meeste leerlingen krijgen al maanden online les, want de middelbare scholen zijn dicht. De coronatijd is voor niemand leuk, zeker niet voor jongeren. Zij missen vooral het onderlinge contact.

Dat beseffen ook de docenten van het Greijdanus. Daarom lieten ze leerlingen een dagdeel online samenwerken aan het project ‘Zorg voor jezelf en de ander’, gericht op persoonlijke (loopbaan-) ontwikkeling. En de docenten gingen langs bij alle leerlingen. Met deze actie wil de school de leerlingen bemoedigen, hen laten weten trots op ze te zijn en de interactie tussen leerlingen onderling en met docenten stimuleren.

Verrassing

Aiko Pallencaöe (13) en zijn zus Lotte Smit (16) waren verbaasd dat er opeens een docent op de stoep stond. Aiko: “Het was echt een verrassing! Ik mis school, mijn vrienden en de korte lijntjes met docenten. We voelen ons opgesloten. Super aardig dat de docenten ons op deze manier steunen, ik kreeg er een lach van op mijn gezicht.”

Ook Sara Fris (16) werd verrast door het onaangekondigde bezoek. “Ik deed de deur open, staat er opeens een docent. Had ik zó niet verwacht! Ik houd van dit soort spontane acties. Het was vast een barre tocht voor de docenten met die gladheid. Super dat ze de moeite hebben genomen. In het tasje zat mix voor brownies, die hebben we dezelfde dag nog opgegeten. Heerlijk! En de kaart die erin zat, geef ik dit weekend aan mijn opa en oma.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden