Bomen planten op Nationale Boomfeestdag 2021, doe mee!


<p>Mark Eshuis, partner Eshuis Accountants en Adviseurs en voorzitter Kennispark geeft Energie. </p>

Mark Eshuis, partner Eshuis Accountants en Adviseurs en voorzitter Kennispark geeft Energie.

(Foto: Geert Cox)

Bomen planten op Nationale Boomfeestdag 2021, doe mee!

Enschede – Coöperatie Kennispark geeft Energie, Kennispark Twente en de gemeente Enschede zijn een initiatief gestart om op Nationale Boomfeestdag 2021 - woensdag 17 maart – volop bomen in het gebied te planten. Daarbij roepen ze ondernemers op om een eigen boom te adopteren en op Boomplantdag te gaan planten. 

Het initiatief sluit perfect aan bij de bredere doelstelling van Kennispark: van grijs bedrijventerrein naar groene innovatiecampus! Wethouder van de gemeente Enschede June Nods geeft het startsein door de eerste boom te planten. 

Boom zoekt ondernemer!

De bouwplannen op Kennispark volgen elkaar nu mooi op. De contouren van een groene en bruisende campus worden langzaam maar zeker zichtbaar. Echter, waar gebouwd wordt, moet natuur soms wijken. Coöperatie Kennispark geeft Energie is daarom - als voornaamste aanjager van duurzame activiteiten op Kennispark - een initiatief gestart: ‘Boom zoekt ondernemer!’ Het idee is simpel: ondernemers kunnen tegen betaling een boom adopteren. Hoe meer ondernemers, hoe meer groen! Leerlingen van scholen uit Twekkelerveld gaan de geadopteerde bomen planten, zodat de natuur wordt gecompenseerd die eerder moest wijken voor bouwplannen.

Gezamenlijkheid

Op drie locaties rondom de Palatijn worden op woensdag 17 maart vijftig (of meer) geadopteerde park-, fruit- en laanbomen geplant. Voor Mark de Lat, voorzitter van de coöperatie en partner bij Eshuis Accountants en Adviseurs, is de gezamenlijkheid in dit initiatief essentieel: “De groene campus die we willen worden, vraagt om een investering van alle Kennisparkers. Als coöperatie zoeken we daarom in ieder initiatief de gezamenlijkheid op. We willen investeren vóór ondernemers, maar vooral ook mét ondernemers.” En hoe klein een initiatief soms ook lijkt, volgens Mark de Lat kan iedere ondernemer daarin een verschil maken: “Alles waar je aan bouwt, begint met het leggen van de eerste steen. Hoe mooi zou het zijn als bedrijven straks hun lunch plukken van een van de geadopteerde fruitbomen op Kennispark? Door samen te werken, ontstaat er uiteindelijk een duurzame én uitnodigende community.”

Een groene campus voor iedereen 

Ondernemersvereniging Kennispark adopteerde al twee bomen. Inmiddels hebben andere bedrijven op Kennispark zich gemeld. Ook gaat de gemeente Enschede in de week van de Nationale Boomfeestdag 2021 de slag gaan met het herplanten van 9 grote lindes. Het is precies de kettingreactie waar De Lat op rekende: “Zodra je bewegingen op gang krijgt, dan komt de gezamenlijkheid vanzelf. Als we dit als community blijven doen, dan hebben we straks - sneller dan we allemaal denken - een groene campus waar iedereen wil werken, ondernemen, recreëren en wonen.

Groen omarmen

Wethouder June Nods is enthousiast over het initiatief en is in de ochtend aanwezig om de eerste boom te planten: “Als het gaat om groene energie loopt Enschede voorop in Overijssel. En qua groen in de stad staat Enschede zelfs op nummer één van Nederland. Als groene leefstad koesteren wij de natuur. Het neemt CO2 op uit de lucht, zorgt voor een verkoelende effect en vergroot de leefbaarheid van onze stad. Dat de ondernemers het initiatief nemen om onze innovatiecampus verder te vergroenen, is iets waar ik als wethouder trots op ben. Want als we groen als collectief blijven omarmen, dan profiteert heel Enschede hiervan.”

Ondernemers kunnen zich aanmelden om een boom te adopteren via info@kennispark.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden