Foto:
aangeboden door verf.nl

Vijf handige tips voor het schilderen van een muur

Door het coronavirus en de maatregelen die hierbij horen zitten we tegenwoordig een stuk meer thuis dan in het verleden. Veel van ons werken bijvoorbeeld vanuit huis, maar zelfs als dit niet het geval is zul je alsnog meer naar die ene saaie muur in je woning kijken. Er zal waarschijnlijk een moment komen dat je hier echt genoeg van hebt en dat je keuze maakt om Sigma verf aan te schaffen. Door dit te doen kun je de wand dus een ander kleurtje geven. Het schilderen kun je zelf doen met de onderstaande tips. 

Benodigdheden

Zo is het zeker van belang om de juiste benodigdheden aan te schaffen voor het verven van een muur. Met alleen de verf kom je er immers niet. Het is daarnaast tevens nodig om een kwast te kopen, al kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een verfroller of zelfs een verfspuitsysteem. Vergeet daarnaast niet om materiaal in huis te halen waarmee je de vloer en het meubilair af kunt dekken. Ook zul je schilderstape nodig hebben. Hiermee kun je bijvoorbeeld wandcontactdozen en plinten afplakken. Gaat het om hoge plafonds? Een ladder is dan essentieel. 

Hoeveelheid verf

Voordat je gaat schilderen moet je bedenken hoeveel verf je nodig zult hebben. Hoeveel dit is hangt met name van de grootte van de muur af. Toch kan de ondergrond hier tevens invloed op hebben, net zoals de kwaliteit van de verf. Voordat je verfblikken gaat bestellen is het dan ook verstandig dat je eerst de muur goed opmeet. Gebruik daarnaast de informatie op het verfblik om te berekenen hoeveel verf je precies nodig zult hebben. Vergeet hierbij niet dat je de muur minimaal twee keer zult moeten schilderen. Je zult dus twee keer zoveel verf nodig hebben. 

Verfroller of kwast

ls je een volledige muur moet schilderen, wat in dit geval dus zo is, dan is het verstandig om een grote verfroller in te zetten. Een verfspuitsysteem zou zelfs nog beter zijn. Hierdoor zul je in staat zijn om grote oppervlakken in korte tijd gelijkmatig te schilderen. Kies je toch voor een verfroller? Dat is in principe mogelijk, al moet je dan wel kiezen voor een polyester roller als je muren moet schilderen waar behang op zit. Gaat het om een wand met pleisterwerk? Een zachtere roller is dan beter. Met een hoekkwast kun je de hoekjes dan doen.

Randen

Wil je een patroon aanbrengen op de muur? Meet dan eerst de randen en hoeken af, wat je vervolgens af moet plakken met behulp van schilderstape. Hierbij kun je zeker gebruik maken van een kruislijnlaser. FrogTape kun je daarnaast inzetten om ervoor te zorgen dat de randen zowel schoon als strak zijn. Je wilt natuurlijk dat je schilderwerk mooi strak wordt langs de randen, wat je dus kunt doen door een combinatie van FrogTape en een kruislijnlaser voor elkaar kunt krijgen. Verwijder deze speciale tape trouwens wel als de verf nog niet helemaal droog is. Anders zou je opgedroogde verfdeeltjes van de muur kunnen trekken.

Uitgeschoten

Als de verf nog nat is dan zou je de verfspatten op de grond natuurlijk nog weg kunnen vegen. Op de muur is dit niet het geval. Je moet dan wachten totdat de verf droog is, waarna je eroverheen kunt schilderen. Heb je ondanks de tape alsnog slordige randen? Het is dan mogelijk om dit op een aantal manieren beter te krijgen. Wel moet de verf eerst sowieso droog zijn. Vervolgens kun je de overtollige verf er voorzichtig afkrabben, wat je doet met behulp van een breekmesje. Snijd hierbij natuurlijk niet in het pleisterwerk of behang. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden