<p>Sophia Mulder en rechts Marleen Baas.</p>

Sophia Mulder en rechts Marleen Baas.

(Foto: PR)

Marleen Baas wint Pools Kampioen Meerkamp

Met de strenge corona maatregelen ging het Nederlandse Kampioenschap Meerkamp onder 20 en onder 18 jaar niet door. De Enschedese VWO Scholiere Marleen Baas keek verder en zag dat de Poolse kampioenschappen onder strenge maatregelen wel door gingen. 

Baas: “We hadden al snel door dat het in Nederland hem niet ging worden met de meerkamp en eind december was ik van een hardnekkige knieblessure af die 7 maanden heeft geduurd. We hebben de trainingen weer vlot opgepakt en zagen dat in het Poolse Torun 12 februari de kampioenschappen meerkamp wel plaats gingen vinden. In overleg met mijn trainer Marcel Dost hebben we het plan gemaakt om daar van start te gaan”. 

Fantastische meerkamp

Baas mistte een hoop specifieke praktijk trainingen maar draaide een fantastische meerkamp waarmee ze zelfs de ogen van de Poolse atletiekbond op zich gericht kreeg. Vooral het persoonlijke record van 13.55 meter zette haar directe concurrenten op een onoverbrugbare puntenachterstand. Baas: ”Mmijn eindtotaal van 3825 punten was niet zo heel veel minder dan het Nederlandse en Poolse record (3940 en 3992 punten) en met het oog op de Europese Kampioenschappen eind augustus in het Italiaanse Rieti zullen ze bij die bond ook wel gedacht hebben mij op het lijstje te zetten voor eventuele deelname.

Naast Baas kreeg ook Sophia Mulder uit Apeldoorn het goud omgehangen. Beide dames die afgelopen jaar goud wonnen in hun categorie U20 en U18 (en in het bezit van een Pools paspoort) waren nu dus ook de besten in Polen. De voor AC Tion Enschede uitkomende Baas richt zich nu op de Nederlandse kampioenschappen outdoor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden