Afbeelding
Foto:

Laatste keer op de zaterdagmarkt

Algemeen

Na dertig jaar op de zaterdagmarkt in Enschede te hebben gestaan stopt Pascal Voerman ermee. Afgelopen zaterdag was het de laatste keer. Toch hoeft Enschede geen afscheid te nemen van zijn groenten en fruit. Op dinsdag staat hij nog op de markt op het H. J. van Heekplein en op de donderdag in zuid.

ENSCHEDE - “Voordat ik dit besluit nam, heb ik er eerst wel een paar nachtjes over geslapen”, vertelt Pascal om er vervolgens aan toe te voegen: “Ik heb er zelfs wel een paar nachtjes van wakker gelegen.” Maar volgens hem is het stoppen met de zaterdagmarkt in Enschede de enige juiste stap. Nadat twee vaste medewerkers door natuurlijk verloop het bedrijf hebben verlaten, wordt hetzelfde werk verricht, maar dan met minder mensen. “Dat gaat uiteindelijk wel zijn tol eisen”, aldus Pascal. 

Door op zaterdag niet meer én op de markt in Enschede én op de markt in Oldenzaal te staan, wordt het organisatorisch en qua bezetting allemaal net wat makkelijker. “We hebben in de afgelopen dertig jaar natuurlijk wel wat opgebouwd hier in Enschede. We hebben een vaste klantenkring, die elke zaterdag weer komt. Toch heb ik gekozen om op zaterdag alleen nog naar Oldenzaal te gaan. Oldenzaal heeft wel iets speciaals. Zo is er van alles maar een te vinden op de markt en het plein heeft iets nostalgisch. Dat geeft toch een bepaalde beleving van het hele marktgebeuren. Bijkomend voordeel is dat we door niet meer op de zaterdagmarkt in Enschede te staan, allemaal eens per maand een vrije zaterdag hebben. Kan ik eens aan de zijlijn mijn zoon aanmoedigen tijdens zijn voetbalwedstrijd.”  

Pascal en zijn team nemen niet volledig afscheid van Enschede. “We blijven naar de dinsdagmarkt op het H. J. van Heekplein en naar de donderdagmarkt in Enschede Zuid komen. Mensen kunnen dus of op een andere dag komen of naar Oldenzaal gaan. Er zijn zelfs klanten die al hebben gezegd voortaan naar Oldenzaal te komen.” Ook de andere bedrijfsactiviteiten van Pascal Voerman AGF, zoals de levering van groenten en fruit aan bedrijfskantines, scholen, kinderdagverblijven en horeca, worden gewoon voortgezet.

“Dertig jaar lang hebben we onze klanten niet alleen groenten en fruit verkocht. We hebben ze ook een stukje beleving willen geven. We hebben een ruim assortiment. Zo bieden we van een product meerdere soorten aan. Mooi voorbeeld zijn de aardappelen. We hebben niet een soort, maar vijf soorten. We willen dat klanten, na een bezoek aan onze kraam, niet meer naar andere kramen hoeven te gaan om te kopen wat wij niet hadden. We houden ook altijd een pad vrij om klanten hun tassen te kunnen overhandigen. Net dat kleine beetje extra service en het persoonlijke contact met klanten is voor ons belangrijk.”

Dat klanten Pascal en zijn team gaan missen, bleek wel afgelopen zaterdag uit de reacties van klanten op de aangeplakte aankondiging en op de reacties op Facebook. Het wordt jammer gevonden, maar ze hebben ook begrip voor het genomen besluit en wensen het team veel succes in Oldenzaal.
“En voor bezorging aan huis/instellingen of bedrijven kunnen mensen natuurlijk terecht op onze website”, sluit Pascal af.

pascalvoerman.nl

Afbeelding
Expositie Connect-U 6 uur geleden
Afbeelding
Nog één klus verwijderd van Europees voetbal 6 uur geleden
Afbeelding
Femke Bol is dé ster bij de FBK Games 7 uur geleden
Afbeelding
Harmonie als dé zomerse theaterverrassing in Twente 5 jun., 11:10
Afbeelding
Tweede voorstelling Twintigers aan Z 4 jun., 10:13
Afbeelding
AC Tion viert 75-jarig bestaan met reünie 3 jun., 14:35
Afbeelding
Snoei kastanjebomen 3 jun., 11:15
Afbeelding
Expositie Malte Bruns en Inge Meijer 2 jun., 17:31