Afbeelding
Foto:

Nieuwe huiskamers Livio-bewoners

Algemeen

De bewoners en medewerkers van de nieuwe huiskamers op de tweede en derde verdieping van Livio-locatie De Broekheurnerstede zijn afgelopen maand in het zonnetje gezet. 

ENSCHEDE - De realisatie van de derde en vierde huiskamer voor mensen met dementie is een bijzondere mijlpaal op de locatie. Lange tijd is hier hard aan gewerkt en hebben er veel verbouwingsactiviteiten plaatsgevonden. Samen met de bewoners en medewerkers van de huiskamer werd hier op persoonlijke wijze bij stilgestaan.


De huiskamer is een warme plek waar bewoners van dezelfde woongroep elkaar ontmoeten, samen kunnen eten en waar activiteiten plaatsvinden. Een belevingsgerichte manier van werken voor medewerkers, die dagstructuur biedt voor deze doelgroep bewoners.


“De bewoners zijn erg blij met de huiskamers. Door de verbouwing hebben ze hier wel even op gewacht. We wilden de bewoners daarom in het zonnetje zetten. Dat hebben we gedaan door hen niet alleen een mooi cadeau te geven op de huiskamer. Ook kregen ze een kaart vol complimenten. Want dat hebben ze verdiend” aldus, Marianne ter Horst - Geertshuis, Leidinggevende Zorg van de locatie.


“Ook de medewerkers verdienen een complimentje. De huiskamer is nieuw, hoe gaan we de dag invulling geven? Wat vinden bewoners leuk om te doen? Inmiddels hebben de medewerkers hun draai goed gevonden. Namens de bewoners is ook een kaart gemaakt met mooie woorden voor onze collega’s. Want samen maken we de huiskamer tot een succes. En dat lukt tot nu toe erg goed!”, zo vertelt Merve Ünal, medewerker welzijn op De Broekheurnerstede.


Het openen van woongroepen met huiskamers is onderdeel van de vernieuwingen op de woonzorgcentra. Vorig jaar is Livio op de woonzorgcentra gestart met het realiseren van een leefomgeving waar specialistische zorg kan worden geleverd (verpleeghuiszorg). Door het vormen van kleinschalige woongroepen met bewoners met gelijke zorgvraag kunnen we de kwaliteit van de zorg verbeteren en het werkplezier van onze medewerkers vergroten. In totaal zijn er op de locatie acht kleinschalige huiskamers voor mensen met dementie gerealiseerd waarvan op dit moment vier woongroepen gerealiseerd zijn. De rest volgt in de komende maanden.

Afbeelding
Expositie Connect-U 5 uur geleden
Afbeelding
Nog één klus verwijderd van Europees voetbal 5 uur geleden
Afbeelding
Femke Bol is dé ster bij de FBK Games 6 uur geleden
Afbeelding
Harmonie als dé zomerse theaterverrassing in Twente 5 jun., 11:10
Afbeelding
Tweede voorstelling Twintigers aan Z 4 jun., 10:13
Afbeelding
AC Tion viert 75-jarig bestaan met reünie 3 jun., 14:35
Afbeelding
Snoei kastanjebomen 3 jun., 11:15
Afbeelding
Expositie Malte Bruns en Inge Meijer 2 jun., 17:31