Twente Milieu start vanaf maandag inzameling verpakkingen en rest afval weer op.

Enschede - De huis-aan-huis inzameling van verpakkingen- en restafval wordt vanaf maandag 15 februari weer opgestart. Daarbij maakte Twente Milieu keuzes zodat de medewerkers en de voertuigen zo goed mogelijk ingezet kunnen worden. Doel is om zoveel mogelijk afval aan huis op te halen, ook dat van afgelopen week. 

Twente Milieu maakte de keuzes op basis van: 

· Hygiëne: Papier is schoon en droog en kan goed bewaard worden. Gft-afval is op dit moment vaak bevroren.

· Behoefte inwoners: Verpakkingen en restafval bewaren inwoners het minst graag langer thuis. 

· Aanbod: Het aanbod van gft-afval is in de wintermaanden laag. Daarnaast is door bevriezing de gft-container moeilijk te legen. 

De inzameling van verpakkingen- en restafval wordt vanaf maandag 15 februari weer opgestart volgens de afvalkalender. 

Volgende week (15 t/m 19 februari) komen we gewoon op de geplande dag de verpakkingen- of restafvalcontainer aan huis legen. Dus zoals de afvalkalender aangeeft. 

Daarnaast worden de verpakkingen- of restafvalcontainer die deze week geleegd zou worden, alsnog volgende week geleegd. 

Zou uw verpakkingen- of restafvalcontainer deze week (8-12 februari) geleegd worden? Dan komen we daar volgende week (15-19 februari) voor terug. Zet uw container op dezelfde dag als u gewend bent aan straat. 

Geen inhaaldagen verpakkingen in Haaksbergen.

In de gemeente Haaksbergen zamelt Twente Milieu om de week het verpakkingenafval in. Daarom besloten we (in afstemming met de gemeente) om het verpakkingenafval van afgelopen week niet tijdens een extra inhaaldag alsnog op te halen. Inwoners kunnen afval tussendoor kwijt in een verzamelcontainer in de wijk. 

Ook volgende week geen inzameling van gft-afval en papier.

Gft- en papiercontainers die afgelopen week (8-12 februari) en aankomende week (15-19 februari) geleegd (zouden) worden, worden niet geleegd. Wij komen de eerstvolgende inzamelronde weer bij de inwoner langs. Kijk daarvoor op uw afvalkalender. 

Grootste deel verzamelcontainers wordt alweer volgens planning geleegd.

Wij hebben deze keuze moeten maken om zo voldoende medewerkers en voertuigen vrij te hebben voor de inzameling van rest- en verpakkingenafval. Het aanbod van gft-afval is in de winter vaak minder en zal nu vaak vastgevroren zitten in de container. Ook begrijpen we dat inwoners juist in deze tijd veel papier heeft. Bewaar het papier zoveel mogelijk thuis. Daarmee steunen inwoners de verenigingen en scholen. Als de inwoner het afval toch wil wegbrengen, dan kunnen zij terecht bij een verzamelcontainer in de buurt of bij het Afvalbrengpunt/Milieupark. Twente Milieu leegt deze verzamelcontainers deze week al grotendeels volgens planning.  

Wij vragen inwoners ons te helpen ons werk zo goed en veilig mogelijk uit te kunnen voeren.

Vanaf maandag 15 februari gaan onze medewerkers van de afvalinzameling de straat weer op. Zij krijgen extra hulp zodat er zoveel mogelijk containers geleegd kunnen worden. We doen wat we kunnen en hopen op begrip van inwoners. Inwoners kunnen helpen door hun containers samen met de buren bij elkaar te plaatsen op een goed bereikbare plek. Als het kan aan een hoofdweg die door de chauffeurs beter te bereiken zijn.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden