Open Huizen van VO scholen voor ouders en leerlingen groep 8

Open Huizen van VO scholen voor ouders en leerlingen groep 8

Binnenkort moeten de leerlingen die nu in groep acht van het basisonderwijs zitten een keuze maken voor een school van voortgezet onderwijs. In november hebben alle leerlingen uit groep acht uit Hengelo, Borne en Delden een overzicht van PoVo ontvangen waarin alle data van de voorlichtingen, open dagen en aanmeldingen stonden.

Door de omstandigheden gedwongen hebben de voorlichtingen online plaatsgevonden. De verwachting was dat de open huizen wel fysiek zouden kunnen plaatsvinden maar dit is voorbarig gebleken. In overleg met alle bij PoVo aangesloten scholen is besloten dat er dit jaar géén fysieke open huizen komen. De scholen voor voortgezet onderwijspresenteren zich dit jaar online. Op de websites van de scholen kunt is de informatie hierover te vinden. Ook te vinden op www.povohengelo.nl

In Borne, Delden en Hengelo is er door de besturen van het basisonderwijs gekozen, in overleg met de scholen voor voortgezet onderwijs, de advisering uit te stellen. Deze zouden plaatsvinden op 1 en 2 maart maar zijn verplaatst naar maandag 29 en dinsdag 30 maart. De scholen van de Scholengroep Carmel Hengelo en de Openbare Scholengemeenschap Hengelo hebben afgesproken hierin zoveel mogelijk samen op te trekken. We stemmen onze activiteiten op elkaar af en we gaan op dezelfde manier om met de beperkende maatregelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden