Dichtbundel De Getekende Schone toont Enschede in roerige tijden


Foto: PR

Dichtbundel De Getekende Schone toont Enschede in roerige tijden

‘De Getekende Schone’ is de nieuwe bundel van Jos Eertink, stadsdichter van Enschede (2019-2021). Naast alle stadsgedichten, bevat De Getekende Schone foto’s van fotografen Cyril Wermers en Tessa Wiegerinck. Klimaatprotesten, de coronapandemie: de bundel schetst een beeld van Enschede in roerige tijden. De bundelis nu verkrijgbaar in de webshop van Boekhandel Broekhuis.

ENSCHEDE - In ‘De Getekende Schone’ blikt Jos Eertink terug op zijn stadsdichterschap, dat bijna is afgelopen. Zijn termijn als stadsdichter wordt vooral ‘getekend’ door de coronacrisis. Maar ook door klimaatverandering, Black Lives Matter-demonstraties en de toenemende invloed van ‘alternatieve waarheden’.

Sowieso zaten stadsdichters de afgelopen tijd niet om onderwerpen verlegen. Eertink: “Vooral in 2020 schreeuwden de thema's om aandacht. In de bundel licht ik soms een tipje van de sluier op: waar kwam het idee voor een stadsgedicht vandaan? Ik heb geprobeerd om er naast een dichtbundel een tijdsdocument van te maken. Iets wat filmmakers Dennis Moekotte en Tom Knol ook hebben geprobeerd; de bundel bevat shots uit en QR-links naar hun films, waaraan ik een poëtische bijdrage heb mogen leveren. Meer verklap ik niet... Ga snel naar de webshop van Broekhuis en help die boekensector!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden