Judith Cohen en Cécile Verhaak.
Judith Cohen en Cécile Verhaak. Foto:

55+ zoekt bestuursleden

Algemeen

De Stichting 55+ is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd Judith Cohen tot erelid benoemd. Leo Poell en Lidy Budde kregen de eretitel ‘Vrijwilliger van het jaar’.

Enschede - Afgelopen zaterdag zijn in een feestelijke bijeenkomst de vele vrijwilligers van de Stichting 55+ in het zonnetje gezet. In het bijzonder Leo Poell en Lidy Budde, die werden benoemd tot ‘Vrijwilliger van het jaar’. ‘’Zij leiden met veel enthousiasme al jaren de bridgecompetitie en leren nieuwe bridgers de regels van het spel’’, aldus 55+.
Judith Cohen is tot erelid van de Stichting 55+ benoemd. ‘’Zij begon als coördinator cultuur, was daarna jarenlang hoofdredacteur van de Echoplus, zorgde voor de advertenties hierin en voor de overige PR van de stichting. Judith blijft gelukkig wel doorgaan met de organisatie van de maandelijkse presentaties.’’

In de coronatijd had ook de Stichting 55+ het moeilijk met geen inkomsten en een teruglopend ledenaantal. ‘’Gelukkig is de gemeente eenmalig bijgesprongen. Nu was het voor het eerst weer mogelijk om iets te organiseren voor de vele vrijwilligers. 75 vrijwilligers genoten van een hapje en een drankje, een voortreffelijke lunch en een muzikaal optreden van Ton Ouwehand en Toon Lansink. De aanwezigen zijn bijgepraat over het werk en het belang van Harry Bannink. Er is enthousiast meegezongen met bekende liedjes, waarvoor Bannink de muziek schreef. Voorzitter Cécile Verhaak wees op het belang van de vrijwilligers voor de stichting. ‘Jullie zijn het hart van de activiteiten van 55+ en jullie maken het mogelijk dat wekelijks zo’n 800 mensen kunnen deelnemen aan de ruim 60 activiteiten.’Ook wees zij erop dat na corona de stichting verder wil met nieuw elan, meer leden en een sluitende begroting. Hiervoor is de Stichting 55+ dringend op zoek naar een aantal nieuwe bestuursleden. De penningmeester, beheerder en PR-functionaris stoppen na ruim 10 jaar om ruimte te maken voor anderen. Zij hebben met veel plezier deze functies vervuld.’’

De reacties van de vertrekkende bestuursleden: “Ik heb het met plezier gedaan en vind het fijn om andere mensen vrolijk te zien bij de activiteiten” zegt de een. En een ander vult aan: “ik vind het fijn om bezig te zijn en geniet van de waardering die ik ervoor krijg. Maar nu is het tijd om het stokje over te dragen.”
Nieuwe bestuursleden worden dus gezocht. Wat de Stichting 55+ nodig heeft staat op de website en de voorzitter Cécile Verhaak (telefoonnummer via de website) vertelt er graag meer over.

Afbeelding
'We kunnen veel meer laten zien' 31 mrt., 09:48
Afbeelding
Succes Budo Aykac 30 mrt., 17:43
Afbeelding
Drie Nominaties voor prijs Beste Kinderlied 30 mrt., 16:56
Afbeelding
Zoso: trendy en comfortabele mode voor de ondernemende vrouw 30 mrt., 15:43
Afbeelding
Le Roy houdt audities voor 'Scrooge' 30 mrt., 14:51
Afbeelding
Verfdiscounter viert jubileum met leuke acties 30 mrt., 13:34
Afbeelding
Distlers Totentanz in Johanneskerk Twekkelo 30 mrt., 10:53
Afbeelding
Laatste keer op de zaterdagmarkt 30 mrt., 05:40