Arte Vocale.
Arte Vocale. Foto:

Voorjaarsconcerten van Kamerkoor Arte Vocale

Algemeen

Onder de titel ‘Peace I leave with you’ geeft Kamerkoor Arte Vocale twee voorjaarsconcerten. De concerten worden gegeven op zaterdag 18 maart en op zondag 26 maart. Het concert van zaterdag 18 maart is om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel.

Enschede - Op 18 en 26 maart geeft Arte Vocale haar twee voorjaarsconcerten ‘Peace I leave with you’. ‘’De concerten vallen in de veertigdagentijd voor Pasen en de muziek staat daarom in het teken van de lijdenstijd, die zich kenmerkt door ingetogenheid, bezinning, gerichtheid op God en op de naaste’’, aldus het koor.

Het programma is gevormd rondom het centrale motet ‘Komm, Jesu, komm’ van Johann Sebestian Bach. “Alle liederen zijn op één of andere wijze verbonden met dit motet en laten zich samenvoegen tot één boodschap ‘Peace I leave with you’, vrede laat ik met jou, vrede als gift voor ieder die dat ontvangen wil. Een betekenisvolle, muzikale boodschap juist in deze tijd van bezinning op weg naar Pasen. De hoekstenen van dit programma zijn het motet ‘Komm, Jesu, komm’ van Bach, ‘Immortal Bach’ van Knut Nystedt en het indrukwekkende ‘Wie liegt die Stadt so wüst’ van Rudolf Mauersberger. Deze hoekstenen worden omlijst door liederen van Samuel Barber en Jacob Handl, lichtvoetige Scandinavische volksliederen van Nystedt en Pedersen, ‘Nachtlied’ van Max Reger en het ontroerende ‘Peace I leave with you’. Kortom opnieuw een prachtig afwisselend programma’’, aldus Arte Vocale.

Kamerkoor Arte vocale werkt bij dit concert samen met organist Maarten Wilmink die het koor bij enkele liederen zal begeleiden. Ook zal Wilmink een muzikaal intermezzo verzorgen. “Wilt u zich in deze periode muzikaal laten verstillen of inspireren, dan ontmoeten wij u graag op één van onze concerten’’, aldus Arte Vocale.

Het Enschedese concert op zaterdagavond 18 maart in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel begint om 20.00 uur. Het tweede concert op zondag 26 maart vindt plaats in Zutphen, in de St. Janskerk aan de Nieuwstadskerksteeg. Dat concert begint om 15.00 uur.

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52