Vaclav Cerny aan de bal. (Foto: Bas Everhard/Fc Twente Media).
Vaclav Cerny aan de bal. (Foto: Bas Everhard/Fc Twente Media). Foto: Bas Everhard

Vaclav Cerny maakt het verschil op de vleugel

Algemeen

Vaclav Cerny komt meer en meer los. In de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen was de Tsjechiche aanvaller goed voor een doelpunt en een assist en zaterdagavond in Sittard tegen Fortuna was Cerny opnieuw goed voor een doelpunt en een assist. 

Enschede - Vaclav Cerny brak de wedstrijd tegen Fortuna open met een bekeken schuiver. Bij de 0-3 van Manfred Ugalde was Cerny de aangever. Op de rechtervleugel zorgt Cerny voor de creativiteit. De 25-jarige aanvaller is nu ook de clubtopscorer met 9 goals. Ricky van Wolfswinkel, die tegen Fortuna alleen de tweede helft speelde, staat al weken op 7 goals. Virgil Misidjan, die tegen Heerenveen en Fortuna niet speelde vanwege een blessure, staat op 6 goals. Sem Steijn (één helft tegen Fortuna) en Joshua Brenet (invalbeurt tegen Fortuna) staan op 5 doelpunten. Manfred Ugalde scoorde in de laatste anderhalve wedstrijd driemaal en staat nu op 4 doelpunten. Qua assists staat Cerny op 5. Gijs Smal en Van Wolfswinkel doen het net iets beter met 6 assists. Ramiz Zerrouki heeft 3 assists achter zijn naam en Brenet en Michel Vlap staan op 2 assists. Vlap gaf tegen Fortuna de assist op de 0-2 van Ugalde.

Cerny speelde in de jeugd bij FK Pribram en werd op zijn vijftiende aangetrokken door Ajax. Bij Ajax kwam hij tot 4 wedstrijden en liep hij een zware knieblessure op. Voor FC Utrecht speelde Cerny 13 wedstrijden, waarna Twente hem overnam, eerst op huurbasis.. Bij Twente liep hij opnieuw een zware knieblessure op, maar nu is hij weer helemaal terug.. .

Afbeelding
Bent u wel woke? Anders wordt u gecanceld 31 mrt., 10:06
Afbeelding
'We kunnen veel meer laten zien' 31 mrt., 09:48
Afbeelding
Succes Budo Aykac 30 mrt., 17:43
Afbeelding
Drie Nominaties voor prijs Beste Kinderlied 30 mrt., 16:56
Afbeelding
Zoso: trendy en comfortabele mode voor de ondernemende vrouw 30 mrt., 15:43
Afbeelding
Le Roy houdt audities voor 'Scrooge' 30 mrt., 14:51
Afbeelding
Verfdiscounter viert jubileum met leuke acties 30 mrt., 13:34
Afbeelding
Distlers Totentanz in Johanneskerk Twekkelo 30 mrt., 10:53