100% geslaagden op College Zuid voor Cambridge Checkpoint

100% geslaagden op College Zuid voor Cambridge Checkpoint

ENSCHEDE - Alle leerlingen van College Zuid die Tweetalig Onderwijs (TTO) volgen en examen hebben gedaan in Cambridge Checkpoint zijn geslaagd. In oktober werden de examens afgenomen en afgelopen vrijdag kregen de leerlingen via een Google Meet hun uitslag te horen.

Een slagingspercentage van 100% is uitzonderlijk. Alle 31 leerlingen uit 4havo en 4vwo zijn geslaagd. Dit is best opmerkelijk aangezien het Cambridge examen door de eerste lockdown werd uitgesteld en de leerlingen hun derde jaar niet konden afsluiten met een certificaat. Zij moesten een half jaar later pas het examen doen en gelukkig met een geweldig resultaat.

Monique van Manen, coördinator TTO op College Zuid: “Dit is echt een compliment voor de leerlingen. Ze hebben ieder op hun eigen manier laten zien dat ze de Engelse taal beheersen en veel kunnen vertellen over de Engelse cultuur en literatuur. De behaalde diploma’s bewijzen hun Engelstalig niveau. En dat in deze bijzondere Corona tijd.”

Het TTO op College Zuid is door het Nuffic officieel geaccrediteerd en voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan inhoud en kwaliteit van de lessen. Leerlingen verlaten de school met een mavo-, havo- of vwo- diploma en een Cambridge certificaat (onderbouw) en/of IB-certificaat (bovenbouw havo/vwo). Beide zijn internationaal erkende Engelse diploma’s, waarmee leerlingen welkom zijn op buitenlandse universiteiten. Ook leveren de certificaten in Nederland profijt op aangezien steeds vaker op het voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en op de universiteit veel studies en/of vakken in het Engels gegeven worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden